Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Korealaisen pyttipannun pohjana on rapeaksi paistettua riisiä. Dolsot bibimbapin päälle ladotaan savulohta ja kasviksia. Ja niin kuin asiaan kuuluu, jokaiselle paistetaan oma kananmuna. Herkku tarjoillaan korealaisten mummonkurkkujen ja varhaiskaalista tehdyn pikakimchin kanssa.
0
Kuvat
Julkaistu 8.9.2020

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 8 dlkeitettyä riisiä (noin 3 dl raakaa)
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ rklseesamiöljyä
Pikakimchi varhaiskaalista
- 400 gvarhaiskaalia (tai kiinankaalia)
- 1 limen mehu
- 1 tlinkivääriä raastettuna
- ½-1 tlgochujang-chilitahnaa
- ⅓ tlsuolaa
Korean mummon kurkut
- 2(avomaan)kurkkua
- 1 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklvettä
- ½ tlsuolaa
- ½ rklsokeria
- 2 rklthaibasilikaa hienonnettuna
Maustekastike
- 1 rklseesaminsiemeniä
- 1valkosipulinkynsi
- 2 rklgochujang-chilitahnaa
- 1 rklsokeria
- 1 rklvettä
- 1 rklriisiviinietikkaa
- ½ rklseesamiöljyä
Lisäksi
- 300 gloimu- tai lämminsavulohta
- 2porkkanaa
- 4 retiisiä
- 200 gruskeita herkkusieniä
- 200 gsokeriherneenpalkoja
- 4munaa
- ½ rssilmusalaattia (tulinen)
Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valmistuu näin:
- Valmista ensin pikakimchi, kurkut ja maustekastike. Leikkaa kaali lohkoiksi ja paahda pinnat pannulla tumman ruskeiksi.
- Poista kannat ja hienonna kaali. Sekoita limemehu, chilitahna, inkivääriraaste ja suola. Sekoita kastike kaaliin ja nosta kylmään maustumaan.
- Kuori kurkut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, vesi, suola ja sokeri kurkkuihin. Lisää hienonnettu thaibasilika. Anna maustua kylmässä.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Raasta valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet kulhossa.
- Valmistele myös loput pannun pinnalle tulevat ainekset. Paloittele savulohi. Raasta porkkanat ja viipaloi retiisit. Viipaloi ja paista herkkusienet pannulla. Paista myös herneenpalot ja munat ja pane sivuun odottamaan.
- Kaada öljyt grilli- tai valurautapannulle. Lusikoi riisi pannulle ja painele se melko tiiviiksi kerrokseksi. Paista sekoittamatta keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes riisi ruskistuu ja rapeutuu pohjasta. Varo polttamasta riisiä.
- Nosta pannu pois liedeltä tai grillistä ja asettele täytteet sektoreittain riisin päälle. Viimeistele riisipannu kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen.

Aasialainen pyttipannu
Maku

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki

Ribsit grillissä – mahtavan mehevät korealaiset ribsit ja kaali-seesamislaw
Kotivinkki

Korealainen bulgogi
Maku

Kimchi – näin teet korealaista kaaliherkkua itse!
Maku

Nyhtökana korealaisittain ja tortillaletut
Maku