4,1(127)
Paella con chorizo
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
45 min
Paella on näyttävä vierasruoka. Kaikilla paellaan käytettävillä aineksilla on oma tehtävänsä. Tähän paellaan tuo potkua mausteinen chorizomakkara.
Reseptin ainekset
6 annosta
2 kplsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpaprika
3 kplkypsää tomaattia
1 kplchili
3 kplbroilerin rintafileetä
100 gchorizomakkaraa
1 1/2 lmietoa kanalientä
1/2 dloliiviöljyä
5 dlpaella- tai risottoriisiä
1 tlsavupaprikajauhetta
2 rkltomaattipyreetä
1 dlvalkoviiniä
100 gpakasteherneitä
1/4 tlsahramia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Päälle
200 gisoja katkaravunpyrstöjä
450 gkuorineen pakastettuja sinisimpukoita (1 rasia)
1 dlvalkoviiniä
1 dlkanalientä
Lisäksi
3 rkllehtipersiljaa
1 kplsitruuna (lohkottuna)

Näin valmistuu paella con chorizo:

Ota äyriäiset hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin. Jos aikaa on vähän, sulata huoneenlämmössä.

Kuori ja silppua sipulit. Huuhdo ja kuutioi paprika ja tomaatit. Silppua chili. Leikkaa broileri ja chorizo pieniksi paloiksi.

Kuumenna kanaliemi kattilassa.

Kuumenna öljy isolla pannulla. Lisää sipulit, valkosipuli, chorizo ja paprika. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisi, chilisilppu ja paprikajauhe. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja silputut tomaatit. Kuumenna ja kaada seuraavaksi pannulle viini ja 1 l kanalientä.

Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lientä tarpeen mukaan.

Paista paellan kypsyessä broileripalat toisella pannulla öljyssä. Lisää broileri paellaan yhdessä herneiden kanssa. Mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää ravut kuumaan paellaan.

Höyrytä simpukat nopeasti kuumiksi valkoviini-kanaliemessä. Lisää ne paellan pinnalle. Peitä paella kannella tai foliolla ja anna makujen tekeytyä hetki.

Silppua paellan pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa lisänä sitruunalohkoja.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.