Kotivinkki

Marokkolaiset batbout-leivät – mainioita sellaisenaan, vielä parempia herkullisten lisukkeiden kera

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Marokkolaiset batbout-leivät sopivat erinomaisesti meze-tarjottimelle tai nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi tsatsikin kanssa. Leipästen juju piilee mannasuurimoissa ja pannupaistossa.
VE
SO
4
0


Ainekset (12 kpl)

  • 4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1½ dlmannasuurimoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 2½ dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

Marokkolaiset batbout-leivät valmistetaan näin:

  1. Sekoita jauhot, mannasuurimot, suola ja hiiva kulhossa.
  2. Lisää noin 42-asteiseksi lämmitetty vesi ja oliiviöljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Paina lasilla (Ø 8 cm) levystä pyöreitä leipäsiä.
  4. Ripottele leivinpaperille mannasuurimoita ja nosta leivät leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja kohota 15 minuuttia.
  5. Paista leivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »