


Marokkolaiset batbout-leivät – mainioita sellaisenaan, vielä parempia herkullisten lisukkeiden kera
Vegaaninen
Sokeriton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Marokkolaiset batbout-leivät sopivat erinomaisesti meze-tarjottimelle tai nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi tsatsikin kanssa. Leipästen juju piilee mannasuurimoissa ja pannupaistossa.
Reseptin ainekset
12 kpl
4 dl
hiivaleipäjauhoja
1½ dl
mannasuurimoita
1 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
2½ dl
vettä
1 rkl
oliiviöljyä
Marokkolaiset batbout-leivät valmistetaan näin:
- Sekoita jauhot, mannasuurimot, suola ja hiiva kulhossa.
- Lisää noin 42-asteiseksi lämmitetty vesi ja oliiviöljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Paina lasilla (Ø 8 cm) levystä pyöreitä leipäsiä.
- Ripottele leivinpaperille mannasuurimoita ja nosta leivät leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja kohota 15 minuuttia.
- Paista leivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
