Korvasieni on kevään maukkain herkku – poimi parhaat reseptit!
Ruoka
Korvasieni on kevään maukkain herkku – poimi parhaat reseptit!
Korvasieni on oikein käsiteltynä aivan erityisen herkullinen ruokasieni. Kokosimme iloksesi parhaat korvasienireseptit, valitse vain suosikkisi!
Julkaistu 28.5.2007
Maku

Korvasieni on yksi kevään odotetuimmista herkuista. Tätä keväistä ruokasientä löytyy lähes koko maasta toukokuun alusta kesäkuun loppuun saakka. Sellaisenaan korvasieni on tappavan myrkyllinen mutta oikein käsiteltynä hienoimpia metsän aarteitamme.

Korvasieni on helppo tunnistaa kurttuisesta, sykerömäisestä muodostaan. Ulkopinnan väri vaihtelee vaaleanruskeasta liki mustaan. Korvasieniä löytyy etenkin paikoista, joissa maan pintakerros on rikkoutunut, kuten hakkuualueilta, metsäteiden varsilta ja metsäkoneiden kulkujäljiltä.

Moni tekee täyteläistä korvasienimuhennosta tai kuohkeaa korvasienikeittoa, mutta korvasienet sopivat monen muunkin ruoan päätähdeksi. Valitse suosikkisi seuraavista!

1. Korvasieninyytit – suloiset suupalat eväsretkelle

Korvasieninyytit hurmaavat paitsi maullaan myös suloisella ulkonäöllään. Pyöräytä suolainen murotaikina ja täytä se esikäsitellyillä korvasienillä, ruskistetulla pekonilla ja tuorejuustolla. "Aivan ihania", kommentoi lukijamme.

2. Korvasienipannukakut ja nokkosmuhennos, nam!

Oletko koskaan lisännyt sieniä pannukakkutaikinaan? Korvasienipannukakut maistuvat taivaallisilta nokkosmuhennoksen kanssa.

3. Korvasieni-vuohenjuustokeitto saa yllättävää makua kirpeästä krassista

Perinteikäs korvasienikeitto saa aivan uutta makua, kun lisäät joukkoon vuohenjuustoa. Kirpeä krassiöljy tasapainottaa korvasieni-vuohenjuustokeiton makua mukavasti.

4. Korvasienipastassa sieniaarre saa makuparikseen pestotyylisen kastikkeen

Yksi ruokatoimittaja Kati Pohjan keväisistä sienibravuureista on korvasienistä ja karhunlaukasta syntyvä pasta. Tätä kannattaa kokeilla!

Korvasienipasta on mukavan mutkaton valmistaa.

4. Täyteläisessä korvasieni-lohikeitossa maistuu savu

Täyteläinen korvasieni-lohikeitto saa savuisen makunsa kylmäsavulohesta. Korvasieniä riittää ilahduttavan pieni määrä.

"Paras kalakeitto ikinä", kommentoi lukijamme, joka myös oli kokeillut vaihtaa korvasienet pakastesuppilovahveroihin.

5. Kolmen sipulin galette keväisiin illanistujaisiin

Leivo korvasienet galettepiirakan sisään. Kolmen sipulin galette saa lisämakua vuohenjuustosta ja kauniin koristelun toisesta kevään suosikista, parsasta.

6. Korvasienipatongit – korvasienet leivän sisällä

Todella herkulliset patongit saat, kun piilotat taikinan sisään korvasieniä, kevätsipulia ja rosmariinia. Erityisen herkullinen yhdistelmä!

Muokattu 9.5.2022 klo 6.55: Lisätty korvasienipastan resepti.

Kommentoi »