Kotivinkki

Korvasienimuhennos

40 min
5
0

Korvasienimuhennos

Täyteläinen korvasienimuhennos kuuluu alkukesän ykkösherkkuihin. Korvasienet pitää ehdottomasti ryöpätä ennen käyttöä, sillä käsittelemättöminä ne ovat myrkyllisiä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 lryöpättyjä korvasieniä
  • 2uuden sadon sipulia
  • 2 rklvoita
  • 2 ½ dlruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ruohosipulia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Käsittele korvasienet oikein ennen käyttöä (ohje alla)! Paloittele sienet pieniksi.

2. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Lisää joukkoon korvasienet ja sipulit. Kypsennä aineksia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Älä ruskista.

3. Lisää pannulle kerma, suola ja pippuri. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes se sakenee.

4. Lisää lopuksi muhennokseen hienonnettua ruohosipulia.

5. Tarjoa korvasienimuhennos uusien perunoiden ja papujen kanssa.

Vink vink Jos korvasienimuhennosta jää jäljelle, se maistuu mainiosti seuraavana päivänä vaikkapa leivän päällä.

Korvasienten käsittely

Keitä korvasienet kahteen kertaan, molemmilla kerroilla vähintään viisi minuuttia. Käytä runsaasti vettä keittäessäsi: yksi osa sieniä ja kolme osaa vettä. Heitä keittovesi pois ja huuhtele sienet hyvin molempien keittokertojen jälkeen. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta/tuuletuksesta, kun käsittelet ja keität korvasieniä. (Lähde: Evira)

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä