


Korvasienimuhennos
40 min
Täyteläinen korvasienimuhennos kuuluu alkukesän ykkösherkkuihin. Korvasienet pitää ehdottomasti keittää ennen käyttöä, sillä käsittelemättöminä ne ovat myrkyllisiä.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1 l
keitettyjä korvasieniä
2
uuden sadon sipulia
2 rkl
voita
2½ dl
ruokakermaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
Korvasienimuhennos valmistuu näin:
- Korvasienet on ehdottoman tärkeä käsitellä oikein ennen niiden käyttämistä. Katso täältä ohjeet korvasienten käsittelyyn.
- Paloittele sienet pieniksi.
- Kuori ja paloittele sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Lisää joukkoon korvasienet ja sipulit. Kypsennä aineksia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Älä ruskista.
- Lisää pannulle kerma, suola ja pippuri. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes se sakenee.
- Lisää lopuksi muhennokseen hienonnettua ruohosipulia.
- Tarjoa korvasienimuhennos uusien perunoiden ja papujen kanssa.
Jos korvasienimuhennosta jää jäljelle, se maistuu mainiosti seuraavana päivänä vaikkapa leivän päällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat