Kotivinkki

Korvasienimuhennos

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Täyteläinen korvasienimuhennos kuuluu alkukesän ykkösherkkuihin. Korvasienet pitää ehdottomasti keittää ennen käyttöä, sillä käsittelemättöminä ne ovat myrkyllisiä.
KA
3.7
1
Julkaistu: 2.4.2012


Ainekset (4–5 annosta)

  • 1 lkeitettyjä korvasieniä
  • 2uuden sadon sipulia
  • 2 rklvoita
  • 2½ dlruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ruohosipulia
Tulosta

Korvasienimuhennos valmistuu näin:

  1. Korvasienet on ehdottoman tärkeä käsitellä oikein ennen niiden käyttämistä. Katso täältä ohjeet korvasienten käsittelyyn.
  2. Paloittele sienet pieniksi.
  3. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Lisää joukkoon korvasienet ja sipulit. Kypsennä aineksia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Älä ruskista.
  4. Lisää pannulle kerma, suola ja pippuri. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  5. Lisää lopuksi muhennokseen hienonnettua ruohosipulia.
  6. Tarjoa korvasienimuhennos uusien perunoiden ja papujen kanssa.

Jos korvasienimuhennosta jää jäljelle, se maistuu mainiosti seuraavana päivänä vaikkapa leivän päällä.

1 kommentti