Korvasienten käsittely – näin onnistut!
Ruoka
Korvasienten käsittely – näin onnistut!
Korvasienten käsittelyn jälkeen korvasienet ovat mitä herkullisin ruokien raaka-aine, mutta sellaisenaan korvasieni on jopa hengenvaarallisen myrkyllinen. Sientä ei koskaan saa syödä tai käyttää tuoreena ruokaan. Katso ohjeet, joilla käsittelet korvasienet oikein ennen ruoanlaittoa!
Julkaistu 9.4.2012
Maku

Korvasienten käsittely:

  1. Korvasienen käsittely alkaa hiekan harjaamisella. Jalan tyvi leikataan pois. Sienet halkaistaan, sillä etanat viihtyvät ontossa lakissa.
  2. Keitä korvasieniä kunnolla kiehuvassa väljässä vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) 2 kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä ja myös lopuksi. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.
  3. Käsittelyn jälkeen voit valmistaa korvasienet heti ruoaksi: maukkaiksi keitoiksi, muhennoksiksi, kastikkeiksi tai leivonnaisiksi tai säilöä sienet pakastamalla.
  4. Kuivattuja korvasieniä liotetaan ennen käyttöä 2 tuntia (100 g sieniä ja 2 l vettä), jonka jälkeen sienet käsitellään ryöppäämällä, kuten tuoreet sienet.
  5. Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.

Hyödynnä korvasienet ruoanlaitossa – kokeile näitä reseptejä!

Korvasieninyytit täytetään pekonilla ja herkullisilla korvasienillä. Takuuvarma pikkusuolainen kesäiselle piknikille!

Täyteläinen korvasieni-lohikeitto on täynnä makua aina viimeiseen lusikalliseen asti. Keitto valmistetaan tietenkin kuohukermaan, kuten asiaan kuuluu!

Ylellisen kuohkea korvasienikeitto toimii pieninä annoksina alkupalana ja suuremmilta lautasilta nautittuna myös pääruokana. Leikkaa keiton kaveriksi tuoretta leipää.

Tuunaa perinteinen pannukakkutaikina ruokaisaksi korvasienillä. Tarjoile korvasienipannukakut nokkosmuhennoksen kera ja nauti metsän mauista!

Voita, kermaa, suolaa – ja tietenkin korvasieniä! Tällä yhdistelmällä mikään ei voi mennä pieleen. Juuri siksi perinteinen korvasienimuhennos onkin alkukesän ihanin herkku.

Kommentoi »