


Kuohkea korvasienikeitto
35 min
Reseptin ainekset
4 annosta
Korvasienikeitto
150 g
korvasieniä (esikeitettyjä)
2
salottisipulia
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1/2 dl
portviiniä (madeira)
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
persiljaa (silputtuna)
Korvasienikeitto – ohje:
- Puristele asianmukaisesti esikäsitellyistä sienistä enin vesi pois. Hienonna sienet. Silppua kuoritut sipulit.
- Kuullota sienet ja sipulit voissa kattilassa. Kääntele hetken aikaa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita. Lisää vesi ja fondi koko ajan sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta madeiralla ja pippureilla.
- Kääntele lopuksi joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korvasienikeiton pintaan persiljasilppua.
- Tarjoa kuohkean korvasienikeiton lisänä hyvää leipää.
Vinkki!
Tuoreet korvasienet on aina keitettävä 5 minuuttia kahteen kertaan väljässä vedessä ennen kuin ne ovat käyttövalmiita. Muista, että keitinvesi on heitettävä pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat