Maku

Kuohkea korvasienikeitto

35 min
3
1

Kuohkea korvasienikeitto

MU
KA
1
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gkorvasieniä (esikeitettyjä)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1/2 dlportviiniä (madeira)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Puristele asianmukaisesti esikäsitellyistä sienistä enin vesi pois.
Hienonna sienet. Silppua kuoritut sipulit.
Kuullota sienet ja sipulit voissa kattilassa. Kääntele hetken aikaa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita. Lisää vesi ja fondi koko ajan sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta madeiralla ja pippureilla.
Kääntele lopuksi joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korvasienikeiton pintaan persiljasilppua.
Tarjoa kuohkean korvasienikeiton lisänä hyvää leipää.
•Tuoreet korvasienet on aina keitettävä 5 minuuttia kahteen kertaan väljässä vedessä ennen kuin ne ovat käyttövalmiita. Muista, että keitinvesi on heitettävä pois.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä