Maku

Kuohkea korvasienikeitto

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
MU
KA
2.7
1
Julkaistu: 14.9.2011


Ainekset (4 annosta)

  • 150 gkorvasieniä (esikeitettyjä)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1/2 dlportviiniä (madeira)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
Tulosta

Puristele asianmukaisesti esikäsitellyistä sienistä enin vesi pois. Hienonna sienet. Silppua kuoritut sipulit. Kuullota sienet ja sipulit voissa kattilassa. Kääntele hetken aikaa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita. Lisää vesi ja fondi koko ajan sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta madeiralla ja pippureilla. Kääntele lopuksi joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korvasienikeiton pintaan persiljasilppua. Tarjoa kuohkean korvasienikeiton lisänä hyvää leipää. •Tuoreet korvasienet on aina keitettävä 5 minuuttia kahteen kertaan väljässä vedessä ennen kuin ne ovat käyttövalmiita. Muista, että keitinvesi on heitettävä pois.

1 kommentti