Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuohkea korvasienikeitto

35 min
Reseptin ainekset
4 annosta
Korvasienikeitto
150 g
korvasieniä (esikeitettyjä)
2
salottisipulia
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1/2 dl
portviiniä (madeira)
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
persiljaa (silputtuna)

Korvasienikeitto – ohje:

  1. Puristele asianmukaisesti esikäsitellyistä sienistä enin vesi pois. Hienonna sienet. Silppua kuoritut sipulit.
  2. Kuullota sienet ja sipulit voissa kattilassa. Kääntele hetken aikaa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita. Lisää vesi ja fondi koko ajan sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta madeiralla ja pippureilla.
  4. Kääntele lopuksi joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korvasienikeiton pintaan persiljasilppua.
  5. Tarjoa kuohkean korvasienikeiton lisänä hyvää leipää.

Vinkki!

Tuoreet korvasienet on aina keitettävä 5 minuuttia kahteen kertaan väljässä vedessä ennen kuin ne ovat käyttövalmiita. Muista, että keitinvesi on heitettävä pois.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt