Maku

Korvasieninyytit

1 h
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen15 min
4.67
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (35 kpl)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita
  • 2 dlvettä

Täyte

  • 100 gpekonia
  • 1 kplpunasipulia
  • 150 gkorvasieniä (esikäsiteltyjä)
  • 100 gtuorejuustoa (pippuri)
  • 1/2 dlruohosipulia
  • 1 tltimjamia

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 2 tlunikonsiemeniä
Tulosta

Valmista ensin korvasieninyyttien taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levätä täytteen valmistuksen ajan.

Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnetut sipulit ja korvasienet. Sekoita joukkoon tuorejuusto, silputtu ruohosipuli ja timjami.

Kauli taikina muutamassa erässä ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina taikinasta pyöreällä muotilla paloja ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.

Pane reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle levylle ja nosta reunat kolmioksi. Nipistä saumat kiinni tiiviisti.

Voitele korvasieninyytit munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista korvasieninyyttejä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.67