3,5(2)
Kolmen sipulin galette
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Parsakiharat ja korvasienet tekevät galetesta täydellisen alkukesän herkun.
Reseptin ainekset
2 kpl
Pohja
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
2 rklparmesaanijuustoa
1/2 dloliiviöljyä
1/2 - 3/4 dlvettä (kylmää)
Sieni-sipulitäyte
2 kplsalottisipulia
1 kplpunasipulia (pieni)
1 kplvalkosipulinkynttä
2 rklvoita
2 rklkonjakkia (2-3)
100 gkorvasieniä (esikäsiteltyjä)
Lisäksi täytteeseen
4 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
50 gvuohenjuustoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Koristelu
4 kplparsaa (vihreää)
1 rkloliiviöljyä

Valmista kolmen sipulin galette näin:

Yhdistä jauhot, suola ja parmesaaniraaste kulhossa. Mittaa joukkoon öljy. Murustele taikina käsin ja lisää vettä vähitellen, kunnes saat kiinteän taikinan.

Pyöräytä taikinasta kaksi palloa, kiepauta ne kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen valmistuksen ajan.

Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pannulla voissa noin 5 minuuttia. Lorauta sekaan konjakkia ja anna muhia toiset 5 minuuttia.

Pilko esikäsitellyt korvasienet ja sekoita ne sipulien joukkoon.

Kauli taikinat jauhotetulla alustalla ohuiksi piiraspohjiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille. Levitä ranskankerma piiraspohjille. Jaa päälle sipuli-sienitäyte. Murustele pinnalle vuohenjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Taita piiraiden reunoja rennosti muutaman sentin verran täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Pese ja kuivaa sillä aikaa parsat. Vuole parsasta esim. Y-mallisella terävällä kuorijalla ohuita parsanauhoja. Tupsuttele nauhoille pullasudilla oliiviöljyä.

Nosta parsanauhat keoksi galeten päälle ja paista vielä 10 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä. Nämä piiraat maistuvat hyviltä jäähtyneinäkin.

 Jos käytät tuoreita korvasieniä, tarkista käsittelyohjeet täältä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.