Maku

Ruokatoimittajan suussasulava korvasienipasta valmistuu puolessa tunnissa – pestotyylinen kastike saa valkosipulimaisen maun karhunlaukasta

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Kati Pohja valmistaa ruokaa itse kerätyistä sienistä ja yksi hänen bravuureistaan on korvasienistä ja karhunlaukasta valmistuva pasta. Karhunlaukan taimia ja siemeniä myydään monissa puutarhaliikkeissä. Kokeile ja ihastu!
KA
SO
5
0
Julkaistu: 10.5.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 300 gnauhapastaa
  • reilu nippu karhunlaukan lehtiä varsineen
  • 5lehtipersiljan oksaa
  • 2tomaattia
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 dl siemensekoitusta (auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
  • 1 tlvoita tai öljyä
  • noin 2 dl kahteen kertaan keitettyjä, paloiteltuja korvasieniä
  • 1 dlpecorinojuustoraastetta
  • (karhunlaukan kukkia)
Tulosta

Korvasienipasta valmistuu näin:

  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa nosta karhunlaukat, lehtipersiljat, tomaatit, öljy ja mausteet tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Paahda siemensekoitusta kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kurpitsansiemenet poksuvat ja auringonkukansiemenet ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja rouhi siemenet veitsellä.
  4. Kuumenna rasva pannulla. Lisää keittämällä esikäsitellyt ja paloitellut korvasienet. Ruskista hetki sekoitellen.
  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita joukkoon karhunlaukkaseos. Lisää korvasienet, puolet siemenrouheesta ja juustoraaste. Sekoita.
  6. Ripottele loppu siemenrouhe pastan päälle. Jos käytössäsi on karhunlaukan kukkia, voit käyttää myös niitä korvasienipastan viimeistelyyn.

Vinkki!

Jos sinulla ei ole karhunlaukkaa, voit korvata sen 2 ruukulla ruohosipulia ja yhdellä pienellä valkosipulinkynnellä.
Kommentoi »