Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Korvasienipasta ihastuttaa – pestotyylinen kastike saa valkosipulimaisen maun karhunlaukasta

30 min

Ruokatoimittaja Kati Pohja valmistaa ruokaa itse kerätyistä sienistä ja yksi hänen bravuureistaan on korvasienistä ja karhunlaukasta valmistuva pasta. Karhunlaukan taimia ja siemeniä myydään monissa puutarhaliikkeissä. Karhunlaukan voit korvata myös ruohosipulilla ja valkosipulilla, katso tarkempi ohje reseptin lopusta!

10.5.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
nauhapastaa
reilu nippu
karhunlaukan lehtiä varsineen
5
lehtipersiljan oksaa
2
tomaattia
½ dl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
siemensekoitusta (auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
1 tl
voita tai öljyä
noin 2 dl
kahteen kertaan keitettyjä, paloiteltuja korvasieniä
1 dl
pecorinojuustoraastetta
(karhunlaukan kukkia)

Korvasienipasta – ohje:

  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa nosta karhunlaukat, lehtipersiljat, tomaatit, öljy ja mausteet tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Paahda siemensekoitusta kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kurpitsansiemenet poksuvat ja auringonkukansiemenet ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja rouhi siemenet veitsellä.
  4. Kuumenna rasva pannulla. Lisää keittämällä esikäsitellyt ja paloitellut korvasienet. Ruskista hetki sekoitellen.
  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita joukkoon karhunlaukkaseos. Lisää korvasienet, puolet siemenrouheesta ja juustoraaste. Sekoita.
  6. Ripottele loppu siemenrouhe pastan päälle. Jos käytössäsi on karhunlaukan kukkia, voit käyttää myös niitä korvasienipastan viimeistelyyn.

Vinkki!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt