Maku

Korvasieni-vuohenjuustokeitto ja krassiöljyä

45 min
4.1
0

Korvasieni-vuohenjuustokeitto ja krassiöljyä

GL
KA
MU
0
4.1
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gkorvasieniä (esikeitettynä)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 5 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 rklmustapippuria

Krassiöljy

  • 75 gvihanneskrassia
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua sienien kanssa hitaasti voi-öljyseoksessa kattilan pohjalla. Lisää vesi, kasvisliemifondi, kerma ja maito. Anna keiton kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Raikkaan kirpeähkö vihanneskrassi sopii keiton pinnalle myös sellaisenaan ripoteltuna.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä