Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.7.2007

Korvasieni-vuohenjuustokeitto ja krassiöljyä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 kplsalottisipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 150 gkorvasieniä (esikeitettynä)
- 1 rklvoita
- 1 rklrypsiöljyä
- 5 dlvettä
- 1 rklkasvisfondia
- 2 dlkuohukermaa
- 2 dlkevytmaitoa
- 150 gvuohenmaitojuustoa
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 rklmustapippuria
Krassiöljy
- 75 gvihanneskrassia
- 2 rkltuoretta basilikaa
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/4 tlsuolaa
- 4 rklrypsiöljyä
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua sienien kanssa hitaasti voi-öljyseoksessa kattilan pohjalla. Lisää vesi, kasvisliemifondi, kerma ja maito. Anna keiton kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.
Raikkaan kirpeähkö vihanneskrassi sopii keiton pinnalle myös sellaisenaan ripoteltuna.