Maku

Korvasieni-vuohenjuustokeitto ja krassiöljyä

45 min
GL
KA
MU
4.14
0


 

Tulosta
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gkorvasieniä (esikeitettynä)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 5 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 rklmustapippuria

Krassiöljy

  • 75 gvihanneskrassia
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua sienien kanssa hitaasti voi-öljyseoksessa kattilan pohjalla. Lisää vesi, kasvisliemifondi, kerma ja maito. Anna keiton kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.

Raikkaan kirpeähkö vihanneskrassi sopii keiton pinnalle myös sellaisenaan ripoteltuna.
MITÄ PIDIT?
4.14