Maku

Kaikki rakastavat korvapuusteja! Pyöräytä pulla pannariksi, kierrä kekseiksi tai leivo juustokakuksi – 8 uutta ideaa herkkusuille

Kaikki rakastavat korvapuusteja! Pyöräytä pulla pannariksi, kierrä kekseiksi tai leivo juustokakuksi – 8 uutta ideaa herkkusuille
Kaikkien rakastamat korvapuustit ovat innoittaneet Maku-toimituksen ruokatoimittajat ja Meillä kotonan bloggaajat leipomaan tutusta makuyhdistelmästä uudenmallisia herkkuleivonnaisia. Joko olet kokeillut korvapuustipannareita tai -omenapiirakkaa? Myös Kinuskikissan leipomat kanelin ja sokerin makuiset keksit ja juustokakku saavat pullafanit hyrräämään onnesta.
Julkaistu 2.10.2019

Puustin uudet muodot: 8 herkullista reseptiä

1. Pullasta herkullinen pitko

Korvapuustipitkossa on tuttu pehmeä pullataikina ja runsaasti kanelia ja sokeria sisältävä täyte. Puolen litran taikinasta saa kolme komeaa pitkoa, jotka on kiva tarjota juhlavammassakin kahvipöydässä.

2. Tähtipulla on yksi kauneimmista pullista ikinä!

Tähtipullaan sopii täydellisesti korvapuustista tuttu täyte, jossa on runsaasti voita, kanelia ja sokeria. Se tulee esiin hyvin, kun täyte on pullataikinaa tummempaa. Tilalla voi kokeilla myös Nutellaa tai muita suklaisia pähkinälevitteitä.

3. Munkit sulavat suuhun

Korvapuustimunkit ovat varma hitti! Niihin on piilotettu voista, fariinisokerista ja mantelirouheesta sekoitettu täyte. Pehmeät munkit viimeistellään pyörittelemällä pinnat kanelissa ja sokerissa. Näitä herkkupalleroita ei voi kukaan vastustaa!

4. Keksit kierteellä ja korvapuustitäytteellä

Korvapuustikeksien ohje on Kinuskikissa Sini Visan käsialaa. Hän keksi maustaa vaalean keksitaikinan kardemummalla ja täyttää rullan voilla, fariinisokerilla ja kanelilla. Ihanat korvapuustikeksit saavat pinnalleen vielä raesokeria aivan kuin klassikkopullissa konsanaan.

5. Voihan pannari!

Korvapuustipannari vie kielen mennessään! Pannaritaikinan päälle pursotetaan voihin sekoitetusta fariinisokerista ja kanelista tehty mausteseos. Sen avulla pannareihin saa kauniit spiraalikuviot. Näitä pannareita kehtaa tarjota kelle vaan, ja ne maistuvat erityisen hyvin innokkaille korvapuustifaneille!

6. Pullafanin oma omenapiirakka

Korvapuustifanin omenapiirakassa yhdistyvät kanelikierteinen taikina ja muhkea omenatäyte. Jos rakastat raikkaita omenoita ja korvapuustin makua, on tämä piirakka juuri sinua varten.

7. Korvapuustit juustokakussa

Korvapuusti-juustokakku yhdistää kaksi klassikkoa. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan leipoi korvapuustipäivän kunniaksi satsin korvapuusteja, vuorasi niillä kakkuvuoan ja kaatoi juustokakkumassan päälle. Jäähtyneen kakun pintaan Mika valeli vielä kardemummalla ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tämä makutrio on ihan pakko testata!

8. Kinuskikissan kaunis kakku

Kinuskikissan hyydytetty korvapuustikakku tehdään seeprakakusta tutulla tekniikalla. Keksipohjan päälle valutetaan pulla- ja kanelitäytteet sekä kanelikiisseli kauniiksi kierteiksi. Tämä kakku sopii leipojalle, joka kaipaa haastetta ja jaksaa noudattaa tarkasti ohjetta.

Muista myös perinteiset puustit!

Täydellisissä korvapuusteissa on pehmeää pullaa ja kaneli-sokeritäytettä sopivassa suhteessa. Tarjoa puustit uunituoreina, jolloin ne ovat kaikkein herkullisimmillaan!

Kommentoi »