Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuskikissan korvapuustikakku – ihana pullatäyte ja herkullinen kanelikiisseli taipuivat kierteille!

6 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 5 h 0 min

Kinuskikissan korvapuustikakku syntyy näppärästi ilman uunia. Juustokakun tyylisessä tuplaherkussa on todellakin maku kohdillaan. Kanelitäyte on saatu kierteelle "seepratekniikalla".

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
27.11.2018
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
200 g
maustekeksejä (esim. Spekulaas)
75 g
voita
Kanelikiisseli
2 dl
vispikermaa
1 ¼ dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Kanelitäyte
kanelikiisselli, ks. ohje edellä
3
liivatelehteä
300 g
karamellivanukasta
1 ½ rkl
vettä
Pullatäyte
6
liivatelehteä
500 g
Valio Vanilla vanijakastiketta
400 g
vaniljarahkaa
1 tl
sokeria
1 tl
jauhettua kardemummaa
¾ dl
maitoa

Hyydytetty korvapuustikakku – ohje:

  1. Aloita kanelikiisselistä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen ja kiehauta nopeasti, jotta kanelipaakut hajoavat. Samalla kiisseli sakeutuu hieman.
  2. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Älä kuitenkaan anna kiisselin muuttua kylmäksi, sillä silloin rakenteesta tulee paksumpaa. Voit valmistaa kiisselin jäähtyessä pohjan.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
  4. Laita täytteiden liivatelehdet (3+6) likoamaan kylmään veteen. Yhdistä jäähtynyt kanelikastike ja karamellivanukas vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos kanelitäytteen joukkoon.
  5. Yhdistä pullatäytteen vaniljakastike, vaniljarahka, sokeri ja kardemumma keskenään. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos pullatäytteeseen. Tee täytteet kulhoissa, joissa on kaatonokka. Näin täytteen annostelu vuokaan sujuu helpommin.
  6. Sekoita täytteet nuolijalla. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kaneli- ja pullatäytettä. Pienennä annosta loppua kohden, jotta keskiosaan tulee tiheä rengaskuvio. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vinkki!

Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt