Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan korvapuustikakku – ihana pullatäyte ja herkullinen kanelikiisseli taipuivat kierteille!

6 h
0
0

Kinuskikissan korvapuustikakku syntyy näppärästi ilman uunia. Juustokakun tyylisessä tuplaherkussa on todellakin maku kohdillaan. Kanelitäyte on saatu kierteelle "seepratekniikalla".
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 200 gmaustekeksejä (esim. Spekulaas)
  • 75 gvoita

Kanelikiisseli

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 ¼ dlfariinisokeria
  • 2 rklkanelia

Kanelitäyte

  • kanelikiisselli, ks. ohje edellä
  • 3liivatelehteä
  • 300 gkaramellivanukasta
  • 1 ½ rklvettä

Pullatäyte

  • 6liivatelehteä
  • 500 gValio Vanilla vanijakastiketta
  • 400 gvaniljarahkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • ¾ dlmaitoa

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Hyydytetty korvapuustikakku valmistuu näin:

  1. Aloita kanelikiisselistä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen ja kiehauta nopeasti, jotta kanelipaakut hajoavat. Samalla kiisseli sakeutuu hieman.
  2. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Älä kuitenkaan anna kiisselin muuttua kylmäksi, sillä silloin rakenteesta tulee paksumpaa. Voit valmistaa kiisselin jäähtyessä pohjan.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
  4. Laita täytteiden liivatelehdet (3+6) likoamaan kylmään veteen. Yhdistä jäähtynyt kanelikastike ja karamellivanukas vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos kanelitäytteen joukkoon.
  5. Yhdistä pullatäytteen vaniljakastike, vaniljarahka, sokeri ja kardemumma keskenään. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos pullatäytteeseen. Tee täytteet kulhoissa, joissa on kaatonokka. Näin täytteen annostelu vuokaan sujuu helpommin.
  6. Sekoita täytteet nuolijalla. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kaneli- ja pullatäytettä. Pienennä annosta loppua kohden, jotta keskiosaan tulee tiheä rengaskuvio. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
MITÄ PIDIT?
0