3,3(16)
Korvapuustikeksit – klassikkopullan täysin uusi muoto! Ota talteen Kinuskikissan herkullinen ohje
3 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Kinuskikissan korvapuustikeksit maustetaan kardemummalla ja täytetään korvapuustista tutulla voi-sokeri-kanelitäytteellä. Tätä herkkua on lähestulkoon mahdoton vastustaa!
9.8.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Korvapuustikeksit
100 gvoita (pehmeää)
3/4 dlsokeria
1 keltuainen
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlleivinjauhetta
Täyte
50 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dlfariinisokeria
2 rklkanelia
Pinnalle
1 valkuainen
3 rklraesokeria

Korvapuustikeksit – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Ota valkuainen talteen myöhempää käyttöä varten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
  2. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. (Taikinan voi tehdä jo paistamista edeltävänä päivänä jääkaappiin. Ota taikina tällöin noin tunniksi huoneenlämpöön pehmenemään.)
  3. Sekoita täyteainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi (22 cm x 30 cm) tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Jos taikina on liian murumaista, vaivaa sitä jonkin aikaa käsissäsi ja kauli sitten uudestaan. Levitä täyte taikinalevylle. Kääri lyhyestä reunasta alkaen rullaksi. Nosta rulla pakastimeen tunniksi.
  5. Sivele rullan pinta huolellisesti valkuaisella. Kaada raesokeria laakeaan vuokaan ja kierittele rullaa rakeissa. Nosta takaisin pakastimeen 20 minuutiksi, jotta rakeet jähmettyvät kiinni.
  6. Leikkaa rullasta reilun sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä viipaleiden väliin leviämisvaraa.
  7. Paista korvapuustikeksejä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Pikkuleipien ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Vinkki!

Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.