


Korvapuustikeksit – klassikkopullan täysin uusi muoto! Ota talteen Kinuskikissan herkullinen ohje
3 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Kinuskikissan korvapuustikeksit maustetaan kardemummalla ja täytetään korvapuustista tutulla voi-sokeri-kanelitäytteellä. Tätä herkkua on lähestulkoon mahdoton vastustaa!
Reseptin ainekset
30 kpl
Korvapuustikeksit
100 g
voita (pehmeää)
3/4 dl
sokeria
1
keltuainen
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
50 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Pinnalle
1
valkuainen
3 rkl
raesokeria
Korvapuustikeksit – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Ota valkuainen talteen myöhempää käyttöä varten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. (Taikinan voi tehdä jo paistamista edeltävänä päivänä jääkaappiin. Ota taikina tällöin noin tunniksi huoneenlämpöön pehmenemään.)
- Sekoita täyteainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi (22 cm x 30 cm) tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Jos taikina on liian murumaista, vaivaa sitä jonkin aikaa käsissäsi ja kauli sitten uudestaan. Levitä täyte taikinalevylle. Kääri lyhyestä reunasta alkaen rullaksi. Nosta rulla pakastimeen tunniksi.
- Sivele rullan pinta huolellisesti valkuaisella. Kaada raesokeria laakeaan vuokaan ja kierittele rullaa rakeissa. Nosta takaisin pakastimeen 20 minuutiksi, jotta rakeet jähmettyvät kiinni.
- Leikkaa rullasta reilun sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä viipaleiden väliin leviämisvaraa.
- Paista korvapuustikeksejä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Pikkuleipien ei tarvitse saada juurikaan väriä.
Vinkki!
Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat