Maku

Korvapuustimunkit

2 h
5
0

Korvapuustimunkit

MU
0
5
Korvapuustilta maistuvan munkin suosion salaisuus piilee fariinisokeri-mantelitäytteessä ja kaneli-sokeripinnassa. Näitä on mahdotonta maistaa vain yksi!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 rkljauhettua kardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja (7 - 7 1/2 dl)
  • 50 gvoita (pehmeää)

Täyte

  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlmantelirouhetta

Päälle

  • 1 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
  • 2 tlkanelia

Lisäksi

  • 1 litra rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista korvapuustimunkit näin:

Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokerit, kardemumma ja suola.

Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.

Vamista täyte. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja mantelirouhe keskenään. Siirrä hetkeksi jääkaappiin.

Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele taikinapalat pieniksi pyöreiksi munkeiksi. Kohota niitä peitettynä 30 minuuttia.

Paina munkkeihin peukalolla syvennys. Laita 1 tl täytettä jokaisen munkin sisään. Nipistä saumakohta sormilla tiiviisti kiinni.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Laske öljyyn varovasti reikäkauhalla 2–3 munkkia kerrallaan, saumakohta ylöspäin. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia per puoli.

Nosta valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

Kierittele korvapuustimunkit lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.

Vinkki!

* Munkit avautuvat paistettaessa.Nipistä ne juuri ennen paistamista tiiviisti kiinni, jotta ne aukeavat mahdollisimman vähän. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä