Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minKorvapuustimunkkien suosion salaisuus piilee fariinisokeri-mantelitäytteessä ja kaneli-sokeripinnassa. Näitä on mahdotonta maistaa vain yksi – kokeile vaikka!
MU
3.3
Kuvat
Julkaistu 13.6.2016

Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
Reseptin ainekset (30 kpl)
Taikina
- 2 1/2 dlkevytmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1/2 rkljauhettua kardemummaa
- 1/2 tlsuolaa
- 7–7 1/2 dlvehnäjauhoja
- 50 gvoita (pehmeää)
Täyte
- 50 gvoita (pehmeää)
- 1 dlfariinisokeria
- 1 1/2 dlmantelirouhetta
Päälle
- 1 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
- 2 tlkanelia
Paistamiseen
- 1 lrypsiöljyä
Korvapuustimunkit valmistuvat näin:
- Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokerit, kardemumma ja suola.
- Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
- Vamista täyte. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja mantelirouhe keskenään. Siirrä hetkeksi jääkaappiin.
- Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele taikinapalat pieniksi pyöreiksi munkeiksi. Kohota niitä peitettynä 30 minuuttia.
- Paina munkkeihin peukalolla syvennys. Laita 1 tl täytettä jokaisen munkin sisään. Nipistä saumakohta sormilla tiiviisti kiinni.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
- Laske öljyyn varovasti reikäkauhalla 2–3 munkkia kerrallaan, saumakohta ylöspäin. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia per puoli.
- Nosta valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
- Kierittele korvapuustimunkit lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoa munkit mahdollisimman tuoreina.
Vinkki!
- Munkit avautuvat paistettaessa. Nipistä ne juuri ennen paistamista tiiviisti kiinni, jotta ne aukeavat mahdollisimman vähän.
- Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa huippusuosittu munkkireseptimme, jolla pyöräytät vapun herkullisimmat munkit helposti!

Kookokselta ja limeltä maistuvat pikamunkit tarjoillaan hauskasti tikussa – poimi tästä täydellinen tarjottava vappujuhliin!
Maku

Munkkitikkarit – uusi tapa nauttia herkullisista minimunkeista
Maku

Rahkamunkit – Irman ihanan sitruunaiset vappupallerot viedään käsistä
Maku

Hillomunkit – ihanan rapean kuoren alta paljastuu makea hillosilmä
Maku

Uppomunalla ja kinkulla täytetyt munkit – makeansuolainen yhdistelmä kokeilunhaluisille kulinaristeille
Maku

Munkit – vapun ehdoton suosikkiresepti
Kotivinkki

Sitruunaiset munkit – rapeat, sokeriset ja juuri sopivasti raikkaat herkkupalat
Maku

Kinuskikissan Oreo-munkit – vapun sokeria rapiseva tuplaherkku
Unelmien Talo&Koti

Munkkien paisto ja parhaat munkkireseptit – katso ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Maku