Kotivinkki

Kasvissyöjän joulumenu


Suurin osa suomalaisista jouluruoista on kasvisyöjille sopivia, mutta tässä muutama ekstra kinkun korvikkeeksi kasvisyöjän joulumenuun.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Kokonaisten ohrasuurimot ja metsäsienet yhdistyvät rouheaksi, kauniiksi ja herkulliseksi pateeksi kananmunan ja ranskankerman voimalla. Valmista patee hyvissä ajoin, ,kumoa hieman jäähtyneenä ja lämmitä uudestaan tarjolua varten tai tarjoa huoneenlämpöisenä kermaviilikastikkeen kanssa.

Punjuuripatee on hyvä lisä perinteisten joululaatikoiden rinnalle. Tarjoa punajuuripate lämpimänä. Koristele kapsiksilla.

Nauti patee lämpimänä tai kylmänä alkuruokana pehmeän vuohenjuuston kanssa.

Hapankaalin maku kesytetään smetanalla ja maustetaan sinapilla. Sinappi-smetanahapankaali on täydellinen pari sieni-ohra- ja punajuuripateelle, mutta sopii myös kinkun lisäkkeeksi. Patee saa jouluisen ilmeen punaisista retiisinviipaleista. joulupunaiset retiisinviipaleet.

Julkaistu: 9.12.2011