Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hasselbackan kurpitsa – marokkolaisittain maustettu lisuke hivelee sekä silmiä että makunystyröitä

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min

Hasselbackan kurpitsa on näyttävä vegaaninen herkku. Ras el hanout -mausteseoksella loihdit vaivattomasti marokkolaishenkisen makumaailman. Lisäsävyjä tuovat salvia ja granaattiomenan siemenet.

17.12.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (n. 1,3 kg)
myskikurpitsa
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
1½ rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
1 tl
suolaa
½ tl
chilihiutaleita
¼ tl
mustapippuria
20
salvianlehteä
Lisäksi
¾ dl
hasselpähkinöitä rouhittuna
Vuokaan
2 rkl
oliiviöljyä
Koristeluun
1 dl
granaattiomenan siemeniä
1 rkl
tuoretta salviaa
sormisuolaa

Hasselbackan kurpitsa – ohje:

  1. Kuori kurpitsa. Halkaise se pituussuunnassa ja poista siemenet.
  2. Valuta oliiviöljyä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja nosta kurpitsat vuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa oliiviöljy, siirappi, silputtu timjami ja mausteet.
  4. Nosta kurpitsanpuolikas leikkuulaudalle ja aseta molemmin puolin yhtä paksut puukauhat. Tee kurpitsaan veitsellä viiltoja kauhaan asti parin millin välein. Tee samoin toiselle puolikkaalle.
  5. Nosta kurpitsat lastalla vuokaan. Levittele viiltoja ja sujauta niihin salvianlehtiä. Lusikoi päälle öljyseos ja valuta sitä myös väleihin. Paista 20 minuuttia ja kaavi taas vuoan lientä kurpitsoille.
  6. Paista vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät ja paahda 5 minuuttia.
  7. Nosta kurpitsat tarjolle leivinpaperin ja ison lastan avulla. Kaavi päälle lientä ja viimeistele granaattiomenalla, salvialla ja sormisuolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt