Hasselbackan kurpitsa – marokkolaisittain maustettu lisuke hivelee sekä silmiä että makunystyröitä

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Hasselbackan kurpitsa on näyttävä vegaaninen herkku. Ras el hanout -mausteseoksella loihdit vaivattomasti marokkolaishenkisen makumaailman. Lisäsävyjä tuovat salvia ja granaattiomenan siemenet.
VE
GL
MU
MA
LA
KA
4.5
0
Julkaistu: 17.12.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 (n. 1,3 kg)myskikurpitsa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 rklvaahterasiirappia
  • 2 rkltuoretta timjamia silputtuna
  • 1½ rklras el hanout -maustesekoitusta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ¼ tlmustapippuria
  • 20salvianlehteä

Lisäksi

  • ¾ dlhasselpähkinöitä rouhittuna

Vuokaan

  • 2 rkloliiviöljyä

Koristeluun

  • 1 dlgranaattiomenan siemeniä
  • 1 rkltuoretta salviaa
  • sormisuolaa
Tulosta

Hasselbackan kurpitsa – ohje:

  1. Kuori kurpitsa. Halkaise se pituussuunnassa ja poista siemenet.
  2. Valuta oliiviöljyä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja nosta kurpitsat vuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa oliiviöljy, siirappi, silputtu timjami ja mausteet.
  4. Nosta kurpitsanpuolikas leikkuulaudalle ja aseta molemmin puolin yhtä paksut puukauhat. Tee kurpitsaan veitsellä viiltoja kauhaan asti parin millin välein. Tee samoin toiselle puolikkaalle.
  5. Nosta kurpitsat lastalla vuokaan. Levittele viiltoja ja sujauta niihin salvianlehtiä. Lusikoi päälle öljyseos ja valuta sitä myös väleihin. Paista 20 minuuttia ja kaavi taas vuoan lientä kurpitsoille.
  6. Paista vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät ja paahda 5 minuuttia.
  7. Nosta kurpitsat tarjolle leivinpaperin ja ison lastan avulla. Kaavi päälle lientä ja viimeistele granaattiomenalla, salvialla ja sormisuolalla.
Kommentoi »