


Hasselbackan kurpitsa – marokkolaisittain maustettu lisuke hivelee sekä silmiä että makunystyröitä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Hasselbackan kurpitsa on näyttävä vegaaninen herkku. Ras el hanout -mausteseoksella loihdit vaivattomasti marokkolaishenkisen makumaailman. Lisäsävyjä tuovat salvia ja granaattiomenan siemenet.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (n. 1,3 kg)
myskikurpitsa
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
1½ rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
1 tl
suolaa
½ tl
chilihiutaleita
¼ tl
mustapippuria
20
salvianlehteä
Lisäksi
¾ dl
hasselpähkinöitä rouhittuna
Vuokaan
2 rkl
oliiviöljyä
Koristeluun
1 dl
granaattiomenan siemeniä
1 rkl
tuoretta salviaa
sormisuolaa
Hasselbackan kurpitsa – ohje:
- Kuori kurpitsa. Halkaise se pituussuunnassa ja poista siemenet.
- Valuta oliiviöljyä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja nosta kurpitsat vuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa oliiviöljy, siirappi, silputtu timjami ja mausteet.
- Nosta kurpitsanpuolikas leikkuulaudalle ja aseta molemmin puolin yhtä paksut puukauhat. Tee kurpitsaan veitsellä viiltoja kauhaan asti parin millin välein. Tee samoin toiselle puolikkaalle.
- Nosta kurpitsat lastalla vuokaan. Levittele viiltoja ja sujauta niihin salvianlehtiä. Lusikoi päälle öljyseos ja valuta sitä myös väleihin. Paista 20 minuuttia ja kaavi taas vuoan lientä kurpitsoille.
- Paista vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät ja paahda 5 minuuttia.
- Nosta kurpitsat tarjolle leivinpaperin ja ison lastan avulla. Kaavi päälle lientä ja viimeistele granaattiomenalla, salvialla ja sormisuolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat