Hasselbackan kurpitsa – marokkolaisittain maustettu lisuke hivelee sekä silmiä että makunystyröitä
1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
40 minHasselbackan kurpitsa on näyttävä vegaaninen herkku. Ras el hanout -mausteseoksella loihdit vaivattomasti marokkolaishenkisen makumaailman. Lisäsävyjä tuovat salvia ja granaattiomenan siemenet.
VE
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.12.2019

Hasselbackan kurpitsa – marokkolaisittain maustettu lisuke hivelee sekä silmiä että makunystyröitä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (n. 1,3 kg)myskikurpitsa
- 3 rkloliiviöljyä
- 3 rklvaahterasiirappia
- 2 rkltuoretta timjamia silputtuna
- 1½ rklras el hanout -maustesekoitusta
- 1 tlsuolaa
- ½ tlchilihiutaleita
- ¼ tlmustapippuria
- 20salvianlehteä
Lisäksi
- ¾ dlhasselpähkinöitä rouhittuna
Vuokaan
- 2 rkloliiviöljyä
Koristeluun
- 1 dlgranaattiomenan siemeniä
- 1 rkltuoretta salviaa
- sormisuolaa
Hasselbackan kurpitsa valmistetaan näin:
- Kuori kurpitsa. Halkaise se pituussuunnassa ja poista siemenet.
- Valuta oliiviöljyä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja nosta kurpitsat vuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa oliiviöljy, siirappi, silputtu timjami ja mausteet.
- Nosta kurpitsanpuolikas leikkuulaudalle ja aseta molemmin puolin yhtä paksut puukauhat. Tee kurpitsaan veitsellä viiltoja kauhaan asti parin millin välein. Tee samoin toiselle puolikkaalle.
- Nosta kurpitsat lastalla vuokaan. Levittele viiltoja ja sujauta niihin salvianlehtiä. Lusikoi päälle öljyseos ja valuta sitä myös väleihin. Paista 20 minuuttia ja kaavi taas vuoan lientä kurpitsoille.
- Paista vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät ja paahda 5 minuuttia.
- Nosta kurpitsat tarjolle leivinpaperin ja ison lastan avulla. Kaavi päälle lientä ja viimeistele granaattiomenalla, salvialla ja sormisuolalla.

Hasselbackan perunat
Kotivinkki

Paahdettu kurpitsa
Maku

Hasselbackan uunijuurekset
Maku

Linsseillä ja fetalla täytetty myskikurpitsa
Maku

Täytetty kurpitsa
Maku

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
Maku

Paahdettua kurpitsaa ja feta-kvinoasalaatti
Maku

Täytetty myskikurpitsa
Maku