Kaikki irti syysilloista! 32 tunnelmallista ideaa pihalle

Pienikin kasvi- tai lyhtyasetelma kuistilla, parvekkeella tai terassilla luo ihanaa syystunnelmaa ja toivottaa oman väen ja vieraat tervetulleiksi. Tässä 32 kutsuvaa ideaa!
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
1. Tulen lämmössä Jos pihaltasi löytyy sopiva alusta ja turvallinen paikka, voit nauttia tulen lämmöstä läpi talven. Rautakaupat ja sisustusliikkeet myyvät kauniita takorautaisia tuliastioita jalustoineen.
2. Koristeomenat kynttilän kaveriksi Isoista hillopurkeista saat näyttävän lyhdyn ulos pöydälle tai puuhun roikkumaan. Rautalangasta taivuttelet purkille kehikon, josta se on helppo ripustaa.
3. Kelluvat kynttilät ja punertavat lehdet Asettele betonisiin ruukkuihin kelluvia kynttilöitä ja sijoita ruukut tuulensuojaan. Vuorenkilven lehdet muuttavat syksyisin värinsä upean punertaviksi.
4. Istahda penkille ja anna syksyn tulla Kaunis istuinryhmä seinustalla tarjoaa levähdyspaikan syystöiden lomassa. Heitä vielä lampaantalja penkille, niin ei kylmäkään yllätä.
5. Pajukranssi kruunaa sommitelman Asettele seinustan puutarhapöydälle kauniita esineitä kukkien seuraksi. Miljoonakello pärjää pitkälle syksyyn suojaisalla seunustalla.
6. Pihaharjan hauska syysasu Hanki lyhtyjen lisäksi valosarjoja ohikulkijoiden iloksi. Pihaharjalle voit tuunata persoonallisen syysasun virkkaamalla tai maalaamalla sen hauskan väriseksi.
7. Luonnonkoristeita lyhtyyn Korista lyhdyt koristeomenoilla, pihlajanmarjoilla, kävyillä ja oksilla. Kun eristät kynttilän lasiastiaan ja asettelet koristeet sen ympärille, ei syttymisvaaraa ole.
8. Vanhan ajan patinaa Saat kauniin kokonaisuuden yhdistämällä vanhoja tavaroita, kuten puulaatikoita, erilaisia ruukkuja ja kransseja. Pinkkikukkainen pikkutädyke yhdessä lilan asterin kanssa luovat värikkään syysistutuksen.
9. Lyhdyn täydeltä herkkua Syksyn sadosta riittää myös koristeluun. Täytä lyhty värikkäillä omenoilla, joita on helppo sieltä napsia. Omena päivässähän pitää lääkärin loitolla!
10. Kaadetuista puista kauniita pöllejä Kun puita kaadetaan tai naapurisi harventaa, pyydä muutama sopivanmittainen pölli itsellesi talteen. Ne toimivat niin istuimina kuin ruukkujen ja lyhtyjen näyttävinä korokkeina.
11. Kauniisti harmaantuneet Kaikkia puukalusteita ei välttämättä tarvitse suojata tai käsitellä. Anna vanhojen kalusteiden kulua ja harmaantua kauniisti. Yhdistele useita erimuotoisia lyhtyjä lisäämään iltavalaistusta. Työmaan ylijäämäkaapelikelasta saat nerokkaan pöydän.
12. Havukasvien harmoniaa Rakastatko harmaan sävyjä ja hopeankuultavia kasveja? Havukasveissa on useita kääpiölajeja, jotka sopivat istutettavaksi ruukkuihin. Syksyn edetessä lisää minikuuseen kaunis valosarja.
13. Kuivuneita kukintoja Kerää luonnosta ja pihamaalta kuivuneita kukintoja ja asettele ne kauniisti esille lasipulloihin ja koreihin. Angervon kukinnot ihastuttavat myös kuivahtaneina.
14. Keltaisen lämmintä ryhmävoimaa Osta samaa kasvia useampi ja kokoa niistä näyttävä ryhmä. Krysanteemit loistavat, kun istutat niitä erikorkuisiin ruukkuihin. Kerää omenasadon ylijäämät esille koriin.
15. Luonnosta kerättyä Kerää kävyt ja tammenterhot saviruukkuihin ja tee niistä kiva asetelma.
16. Upea ovikranssi Askartele kävyistä kaunis kranssi ovikoristeeksi tai terassin seinämälle. Tarvitset vain rautalankaa, kuumaliimapyssyn ja maalia. Katso ohje tähän näyttävään käpykranssiin.
17. Juhlailtojen iloksi Ripusta metallilangalla varustettuja värillisiä lasilyhtyjä ryhmäksi ja nauti venetsialaistunnelmasta. Kiinnittämällä lyhdyt ohueen köysinauhaan saat kauniin lyhtysarjanauhan terassille.
18. Kutsuva nurkkaus Luo viihtyisä nurkkaus ruukkuistutuksista ja lisää rottinkituoli tyynyineen. Asettele seinustalle esiin vanhat kirpparilöydöt ja kauniit, kolhiintuneet astiat.
19. Portaikko syysasussaan Asettele portaille kiva ryhmä erikokoisista ruukuista. Näyttävät luonnonkivet sopivat myös nostettavaksi esille. Erivärisillä koristekaaleilla saat kivaa värivaihtelua istutuksiin.
20. Krysanteemit kirkkaissa väreissä Väreissä löytyy valinnanvaraa. Aurinkopuolella isot krysanteemit aukeavat nopeasti ja toimivat katseenvangitsijoina.
21. Grillikauden jälkeen Mikäli grillikausi ei jatku läpi talven, somista nurkkaus uuteen asuun. Tiivis ryhmä näyttää kutsuvalta. Pitkä pajunoksanippu tai erilaiset oksankarahkat ihastuttavat, samoin ryhmä erilaisia lyhtyjä. Mitä enemmän talven pyryt kuluttavat tavaroita, sitä kauniimpaa.
22. Villiviini loistossaan Kasvata villiviinisi kehikkoon tukien tai pitkin aitaa. Sen syksyinen väriloisto on vertaansa vailla ja luo koko puutarhalle upean taustavärityksen.
23. Kanervan huumaa Yhdistele kellokanervan kaveriksi kirjavalehtistä tädykettä. Eriväriset koristekaalit tuovat myös kivaa värivaihtelua. Hanki kerralla muutama isompi ruukku, joille riittää käyttöä läpi vuoden.
24. Vahvaa väriäloistoa Tädykkeet ihastuttavat syvänliiloina ja aniliininpunaisina syysistutuksissa. Lisää kaveriksi monivärinen muratti, joka valuu kauniisti ruukun yli.
25. Mummonruutua ja havuja Havukranssit ja -kasvit sekä ericat luovat talven tunnelman. Suojaisalle paikalle katoksen alle voit jättää kalusteet talveksi esille ja heittää istuinten lämmikkeeksi viltit ja lammastaljat.
26. Huopia ja fiilistä Huopiakin tarvitaan, kun kelit viilenevät. Asettele ne näyttävästi järjestykseen puutikkaille tai kokoa pinoksi jakkaralle.
27. Katetulla terassilla Katetulla parvekkeella tai suojaisalla terassilla ilmoista nautitaan vielä pitkään. Kattauksen pöytäkoristeet löydät helposti luonnosta. Lisää vielä lyhdyt ja juhlat voivat alkaa.
28. Kuparipannujen elämää Mitä tehdä ihanilla kuparipannuilla? Jos et vielä löytänyt niille kotoa paikkaa, käytä ne ihastuttavina istutusastioina. Kirpputoreilta ja huutokaupoista löydät niitä helposti.
29. Jousipatjasta taidetta puutarhaan Vanhan ruosteisen jousipatjan jousista saat kauniin kehikon köynnöskatokselle. Kehikkoon voi kätevästi asetella myös tunnelmavalot. Sysitalvella pihan valaistua istuinryhmää voi ihastella sisältä käsin.
30. Kuumaa glögiä ja tunnelmaa Asettele seinähyllylle kauniita esineitä esille. Nurkkauksen valaistus hoituu lamppusarjoilla. Vanha kaunis rispaantunut räsymatto saa jatkoaikaa terassilla.
31. Koristeita luonnosta Puutarhan antimista saat nopeasti pöytäkoristeet ja säkkikankaasta näyttävän kaitaliinan. Ylimääräiset saviruukut voit hyödyntää kauniina kynttilöinä.
32. Vanhat esineet kauniisti näkyville Asettele ihasteltavaksi vanhat tikkaat, kelkka, maitotonkka ja sinkkiämpäri. Tee niistä kiva sommitelma sisääntuloon istutusten seuraksi.

Lue lisää:

Julkaistu: 6.10.2017
Kommentoi »