Ulkovalaisimet tekevät pihan ja parvekkeen tunnelman! Poimi 12 valaistusideaa, jotka saavat sinut odottamaan syysiltoja
Piha ja puutarha
Ulkovalaisimet tekevät pihan ja parvekkeen tunnelman! Poimi 12 valaistusideaa, jotka saavat sinut odottamaan syysiltoja
Ulkovalaisimet luovat pihallesi aivan toisenlaisen maailman. Vaikka päivällä piha näyttää tavalliselta, illan pimetessä sieltä voi löytyä kokonaan uusi ulottuvuus. Poimi 12 kutkuttavaa ideaa tunnelmallisiin ulkovalaisimiin!
Julkaistu 24.8.2018
Viherpiha

Ulkovalaisimet: 12 tunnelmallista ideaa

1. Ihastuttavat kausivalot

Monet eivät uskalla virittää ulkovaloja ennen joulun lähestymistä. Älä kuitenkaan välitä muiden mielipiteistä, vaan ripusta koristevalot jo varhain syksyllä. Kun puissa ja pensaissa on vielä lehdet, koristevalotkin näyttävät erilaisilta kuin talvella. Niiden alla syysillat tuntuvat entistä ihanammilta.

2. Laskeudu tunnelmalliselle terassille

Tee terassista astetta viihtyisämpi asentamalla terassin laudoitukseen terassivalaisimet. Nykyään valoja on saatavana myös Easy connect -tyyppisinä, joten voit asentaa valaisimet itse eikä sähkömiestä tarvita. Valaisinketjun lisääminen onnistuu myöhemmin jatkopaloista.

3. Melkein kuin Las Vegasissa

Etsi pihavaloille sopivia telineitä, joihin niitä voi ripustaa. Lopputulos ei ehkä ihan vedä vertoja Vegasille, mutta tästä on hyvä aloittaa...

4. Turvaa ja tunnelmaa

Ei ole kivaa kompuroida pihaportaissa pimeällä. Suunnittele portaisiin turvallinen valaistus, joka johdattaa askelia. Tunnelma tulee kaupan päälle!

5. Jättivalaisimet pihalle

Pistä pystyyn syksyn hulvattomimmat juhlat ja viritä puutarhaan teltat! Kun asennat teltan kattoon pihavalaisimen, siitä tulee kuin valtava, tunnelmallinen lampunvarjostin. Pikkutunneilla on mukava hipsiä telttaan lämmittelemään paksujen täkkien alle.

6. Siirrettävä valaistus

Aurinkokennovalaisimet ovat helppo ja jokaiseen pihaan sopiva ratkaisu. Voit kokeilla eri paikkojen valaisemista siirrettävillä aurinkokennovalaisimilla tai leikitellä valaisinratkaisuilla. Muista kuitenkin kerätä aurinkokennovalaisimet varastoon ennen talven tuloa, sillä niiden akut eivät välttämättä siedä kovia pakkasia.

7. Kuin rakkauselokuvissa

Valaise oleskelupaikat tunnelmallisilla valoverhoilla ja tee vaikutus! Ryyditä pieniä ulkovalaisimia isommilla lampuilla, ja romanttinen tunnelma on taattu.

8. Jännittävät pollarit

Pollarivalot ovat pihan perusvalaisimia, mutta niitäkin voi käyttää tunnelman luomiseen. Valaise pihapolkuja siten, että valot johdattavat kulkijan jonnekin, minne ei suoralta kädeltä voi nähdä. Mitä mutkan takaa paljastuukaan?

9. Herkän heinikon taikaa

Koristeheinät ovat parhaita kasveja syksyiseen pihaan – eivätkä vähiten siksi, että ulkovalaisimien loisteessa niiden muodot pääsevät oikeuksiinsa. Samoin isot puut saavat aivan uuden ilmeen alhaalta päin valaistuina.

10. Helinä-keiju on kotona

Askartele pihallesi keijun mökki ja laita sisälle pari patterikäyttöistä led-valoa. Siinäpä suloinen valaisin, jota ei naapureilla takuulla ole!

11. Mallia kiinalaisista paperilyhdyistä

Askartele itse erivärisiä paperilyhtyjä ja kiinnitä ne pihalamppujen päälle. Näin saat vaihdeltua ulkovalaisimien ilmettä helposti oman mielen mukaan.

12. Syksyinen nuotiohetki

Kerää ajopuun pätkiä tai sopivia klapeja ja kokoa niistä nuotion muotoinen keko. Asettele myös keon ympärille kiviä kuin oikeassa nuotiossa ainakin! Koko komeuden viimeistelee nuotion sisälle sujautettava led-valosarja, joka valaisee iltahämärissä. Tämän paloturvallisen retkinuotion voit kasata huoletta vaikka parvekkeelle!

Kommentoi »