Krysanteemin hoito ja kasvatus – näin saat värikkään kasvin säilyttämään kukoistuksensa
Piha ja puutarha
Krysanteemin hoito ja kasvatus – näin saat värikkään kasvin säilyttämään kukoistuksensa
Krysanteemi viihtyy parhaiten ilmavassa ja melko viileässä paikassa. Saat iloa ja väriä syksyllä pitkään, kun kastelet ja hoidat krysanteemia säännöllisesti. Katso ohjeet krysanteemin hoitoon ja kasvatukseen täältä!
15.6.2016
 |
Viherpiha

Krysanteemin kasvatus ja hoito – poimi vinkit

Krysanteemille sopiva paikka

Krysanteemin kasvupaikan tulisi olla viileä ja aurinkoinen tai puolivarjoisa, ilmava. Pallokrysanteemi on lyhyenpäivänkasvi – se kukkii, kun päivät ovat lyhyempiä kuin yöt. Pidä siis huolta, että et sijoita kasvia lähelle pihavalaisimia tai muuta valolähdettä. Lyhytkin valaisu on haitaksi. Isokukkaiset krysanteemilajikkeet kärsivät sateesta, joten sijoita ne esimerkiksi katoksen alle.

Krysanteemille sopiva multa

Ravinteikas ja vettä hyvin läpäisevä kukkamulta sopii krysanteemille parhaiten. Kompostimullan lisäys tavalliseen multaan parantaa kasvualustan rakennetta ja ravinteikkuutta.

Krysanteemin hoito

Kastele pallokrysanteemiä säännöllisesti, älä päästä multaa kuivahtamaan. Lannoita viikoittain kastelulannoitteilla tai lisää multaan pitkävaikutteisia lannoiterakeita tai -puikkoja, jotta kukinta jatkuu runsaana läpi syksyn. Jos krysanteemi kuivuu, upota se ruukkuineen vedellä täytettyyn ämpäriin ja pidä siinä, kunnes mullasta ei enää tule ilmakuplia.

Krysanteemin talvetus

Pallokrysanteemi hankitaan yleensä kausikukaksi, mutta voit yrittää talvettaa sitä +5-asteisessa paikassa. Leikkaa sitä ennen versot 5 sentin mittaisiksi. Tuo krysanteemi huoneenlämpöön helmi–maaliskuussa ja vaihda multa. Istuta krysanteemi ulos kesällä.

Kommentoi »