Kaariportti on yllättävän monipuolinen puutarhan kaunistaja – katso 10 ihanaa ideaa

Kaariportti on yllättävän monipuolinen puutarhan kaunistaja – katso 10 ihanaa ideaa
Kaariportti ja sitä pitkin kiipeävä köynnös on kaunis yksityiskohta puutarhassa kuin puutarhassa. Kokosimme kuvat eri tavoin toteutetuista kaariporteista, nappaa ideat omaan puutarhaasi!
Julkaistu: 27.7.2020

Kaariportti – 10 ihanaa ideaa

1. Romantikon kukkiva unelma

Lisbeth ja Matti ovat luoneet kesämökkinsä karusta tontista rehevän paratiisin. Puutarhan ehdoton kruunu ovat romanttiset ja yltäkylläisesti kukkivat ruusukaaret. Etualan kaariportissa kukkii tarhakurtturuusu 'Wasagaming". Katso kaikki kuvat Lisbethin ja Matin puutarhasta täältä.

2. Rivitalopihan kaunis tilanjakaja

Pienellekin pihalle voi luoda toisistaan erillisiä, huonemaisia tiloja, ja kaariportti on siinä oiva apu. Pekan rivitalopihalla terassilta nurmelle kuljetaan säleikkövilliviinin verhoaman kaariportin kautta. Lue koko juttu taidolla hoidetusta pikkupihasta täältä.

3. Joka vuosi uusi ilme

Vaihtelunhaluinen voi istuttaa köynnöskaaren juurelle joka vuosi erilaisen, yksivuotisen kesäköynnöksen. Ratkaisu on kätevä myös paikassa, jossa köynnöksiä ei syystä tai toisesta voi istuttaa maahan. Samin ja Minnan kauniissa mökkipuutarhassa kaariporttia verhoavat mustasilmäsusannat.

4. Metsäpuutarhan luonnonläheinen kaunistus

Kun kaariportin juurelle ei istuta köynnöstä, portti itsessään pääsee oikeuksiinsa. Eiran metsäpuutarhassa polku kulkee itse rakennetun, viehättävän kaaren ali.

5. Rehevääkin rehevämpi

Kaariportin voi toteuttaa myös näin. Mikon boheemiin siirtolapuutarhaan kuljetaan portista, jonka ylle on muotoiltu kaariportti pensasaidasta. Tästä portista olisi hauska kulkea!

6. Miksi tyytyä vain yhteen köynnökseen?

Etkö osaa päättää, minkä köynnöksen istuttaisit kaariportin juurelle? Istuta useita! Ellenin eksoottisen rehevässä puutarhassa Imatralla köynnöskaarta pitkin kiipeävät vasemalla erilaiset alppikärhöt ja kiinanlaikkuköynnös, oikealla tarhaojukkaviini ’Beta’.

7. Kehykset pihaportille

Lenin siirtolapuutarhaan astellaan valkoisen kaariportin alitse. Yksinkertaisen kaunista! Lue täältä juttu Lenin mökki-idyllistä.

8. Silkkaa kauneutta

Miten eteerisen kaunis näky! Sinin siirtolapuutarhassa kaariportti rajaa oleskelualueen muusta puutarhasta. Kaarta pitkin kiipeää kärhö, jonka Sini toivoo kasvavan vielä nykyistä rehevämmäksi. Askelmat ovat luonnonkiviä.

9. Kunniakuja

Kun polulla astelee useamman peräkkäisen köynnöskaaren ali, tulee tunne, että nyt ollaan menossa tärkeään paikkaan. Jatan puutarhassa kaarten kehystämä polku johdattaa komealle rusokirsikalle.

10. Pörheä kärhöportti

Pirjon ja Jellen mökkipuutarha sulautuu kauniisti savolaiseen mustikkametsään. Pyöreiden betonilaattojen päällystämä polku kulkee rehevän kaariportin ali.

1 kommentti