
Mikä on paras joulutortun täyte? Tässä lukijoidemme suosikit – "Sulaa suussa ja katoaa pöydästä"
Torttusesonki on koittanut! Mutta mikä on joulutortun täytteistä herkullisin? Maittavia vaihtoehtoja riittää, todistavat Meillä kotonan ja Maku-lehden Facebook-seuraajien vastaukset. Millä sinä täytät joulutortut mieluiten? Kommentoi jutun alle!
Kysyimme Meillä kotona -sivuston ja Maku-lehden Facebook-seuraajilta, mikä täyte maistuu joulutortuissa parhaalta. Vastaukset osoittavat, että tortuille löytyy makoisa täyte vaikka vuoden jokaiselle päivälle.
Suuri osa torttujen ystävistä vannoo perinteisen luumumarmeladin nimeen:
– Luumua sen olla pitää, tiivistää Hanna.
– Ehdottomasti luumu, kun on joulutortusta kyse. Muita torttuja kutsuisin muilla nimillä, Päivi kirjoittaa.

"Vaniljatuorejuusto ja sen päälle mustikkahillosilmä."Jaana
Vai sittenkin lakkahilloa? Tai vadelmamarmeladia?
Luumun lisäksi moni muukin marmeladi ja hillo sopii joulutorttujen täytteeksi vallan mainiosti, seuraajat kertovat:
– Pihlajamarmeladi on uusi suosikki. Juuri sopivan makea ja hyvä maku, Jaana sanoo.
– Kaneli-omena on tosi, tosi hyvää. 12-vuotias pojanpoikani sanoi, että kuule mummi, en ole ikinä ennen maistanut näin hyviä joulutorttuja, Marja kirjoittaa.
– Lapsena se oli luumuhillo, nykyään lähes poikkeuksetta kotitekoista omenasosetta, tai omena-kesäkurpitsahilloa, jossa ripaus sitruunaa! Maria kirjoittaa.
– Omena- tai aprikoosimarmeladi. Ensimmäiseen voi lisätä kanelia ja toiseen päälle tomusokeria, kertoo Pirjo.

Myös näitä hilloja ja marmeladeja someseuraajamme hehkuttavat:
- vadelmamarmeladi
- lakkahillo
- mustikkahillo
- omenasose
- aprikoosihillo
- päärynämarmeladi
- mangomarmeladi
- Vihreät kuulat -marmeladi
- mansikkamarmeladi
- rommi-kirsikkamarmeladi

Kun pelkkä marmeladi ei riitä
Osa sujauttaa torttuihin marmeladin lisäksi täyteläistä tuorejuustoa tai vaniljakreemiä.
– Viimeksi kun tein, laitoin appelsiinituorejuustoa ja sen päälle luumuhillon! Olivat aivan ihania! Pirjo hehkuttaa.
– Vaniljatuorejuusto ja sen päälle mustikkahillosilmä, Jaana kertoo.
– Appelsiinituorejuusto ja luumuhillo sitruunatipoilla raikastettuna, Tiina kirjoittaa.
– Omena-kanelimarmeladi ja paistonkestävä vaniljakreemi, kertoo Taina.

"Punajuurimousse ja aurajuustomuruja."Marjo-Anneli
Jotain ihan muuta, kuten vaniljakreemiä ja pähkinärouhetta tai toffeesuklaata
Osa torttukansasta vannoo hedelmäisten ja marjaisten makujen sijaan täyteläisempien täytteiden, kuten Dumlen, Toffifeen tai Nutella-levitteen nimeen. Myös pähkinät ja kreemit vetoavat:
– Valion kanelikreemi on ihan napakymppi, Kirsi kirjoittaa.
– Valkosuklaa ja viikunahillo, Sanna kertoo suosikkitäytteistään.
– Vaniljakreemi pähkinärouheella, kuten tanskalainen wieneri, kertoo Pauliina.
Tuulia puolestaan kertoo sekoittavansa täytteeksi pilkottuja omenoita ja vaniljakreemiä:
– Kanelia vähän päälle ja uuniin. Sulaa suussa ja katoaa pöydästä alta aikayksikön.


Suolaisia täytteitä, kiitos!
Osa vastaajista kertoo pitävänsä makeita joulutorttuja enemmän suolaisista tortuista. Moni suosii myös suolaisen ja makean yhdistelmää:
– Vuohenjuusto ja paholaisenhillo, Karoliina sanoo.
– Punajuurimousse ja aurajuustomuruja, Marjo-Anneli kertoo.
– Toinen suosikkini on vuohenmaito-tuorejuustosta tehty mousse: siihen päälle hieman pähkinää ja uunista ulos otettaessa päälle pieni loraus orgaanista suomalaista hunajaa ja pari tuoretta lakkaa. Sulaa suussa ja katoaa pöydästä, Tuulia hehkuttaa.
– Aurajuusto tai kylmäsavulohi ruohosipulituorejuuston kanssa, Tuula kertoo.
