Maku

Nyt tulevat pihlajatortut! Yhdellä puraisulla suussa sekoittuvat makea marmeladi ja lehtevä torttutaikina

1 h 55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 45 min
Pihlajatortut viettelevät nostalgisten Kettukarkkien ystävän. Näissä tortuissa marmeladia ja taikinaa on juuri sopivassa suhteessa, jokaisella puraisulla. Nappaa helppo resepti ja kieputtele menemään!
VE
4.5
1
Julkaistu 9.11.2022


Reseptin ainekset (13 kpl)

  • ½ pkt (à 800 g/2 levyä)isoa lehtitaikinalevyä (Sunnuntai)
  • 1½ dlPihlaja-marmeladia (Fazer)
  • pinnalle tomusokeria
Tulosta

Pihlajatortut – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan noin 1,5 tuntia huoneenlämmössä. Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohuemmaksi (32 × 32 cm).
  2. Levitä marmeladi levyn alaosaan puoleen väliin saakka.
  3. Käännä levy kaksin kerroin niin, että yläosa tulee marmeladin päälle. Leikkaa taikina ensin noin 2 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa jokainen nauha vielä kahteen osaan niin, että ne jäävät yläosasta kiinni. Katso alta kuva tekovaiheista.
  4. Kieputa nauhat kierteelle ja venytä kierrettä samalla vähän pidemmäksi. Pyöräytä kierteet tortuiksi ja käännä päät tortun alle. Pane tortut leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Tähän torttumalliin sopii mikä tahansa paistonkestävä marmeladi.

Katso video pihlajatorttujen taittelusta Meillä kotonan TikTok-tililtä alta tai tästä linkistä

Kokeilitko pihlajatorttuja? Mitä pidit niistä? Kerro alla kommenteissa!

1 kommentti