Nyt tulevat pihlajatortut! Yhdellä puraisulla suussa sekoittuvat makea marmeladi ja lehtevä torttutaikina
1 h 55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h 45 minPihlajatortut viettelevät nostalgisten Kettukarkkien ystävän. Näissä tortuissa marmeladia ja taikinaa on juuri sopivassa suhteessa, jokaisella puraisulla. Nappaa helppo resepti ja kieputtele menemään!
VE
4.5
Kuvat
Julkaistu 9.11.2022

Nyt tulevat pihlajatortut! Yhdellä puraisulla suussa sekoittuvat makea marmeladi ja lehtevä torttutaikina
Reseptin ainekset (13 kpl)
- ½ pkt (à 800 g/2 levyä)isoa lehtitaikinalevyä (Sunnuntai)
- 1½ dlPihlaja-marmeladia (Fazer)
- pinnalle tomusokeria
Pihlajatortut – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan noin 1,5 tuntia huoneenlämmössä. Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohuemmaksi (32 × 32 cm).
- Levitä marmeladi levyn alaosaan puoleen väliin saakka.
- Käännä levy kaksin kerroin niin, että yläosa tulee marmeladin päälle. Leikkaa taikina ensin noin 2 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa jokainen nauha vielä kahteen osaan niin, että ne jäävät yläosasta kiinni. Katso alta kuva tekovaiheista.
- Kieputa nauhat kierteelle ja venytä kierrettä samalla vähän pidemmäksi. Pyöräytä kierteet tortuiksi ja käännä päät tortun alle. Pane tortut leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Tähän torttumalliin sopii mikä tahansa paistonkestävä marmeladi.
Katso video pihlajatorttujen taittelusta Meillä kotonan TikTok-tililtä alta tai tästä linkistä
Kokeilitko pihlajatorttuja? Mitä pidit niistä? Kerro alla kommenteissa!

Kierretortut – joulutortut rullataan nyt kierteiksi ja täytetään trendikkäällä cookie butterilla
Maku

Sydäntortut – kiepauta joulun suloisimmat suupalat glögin kaveriksi!
Meillä kotona

Joulupuu on taiteltu! Kuusitortut saavat muotonsa helpon ristikkotaittelun avulla – katso vaihekuvat
Meillä kotona

Joulun hauskimmat hittitortut? Makeat tortturaviolit valmistuvat suosittujen pastanyyttien tapaan
Maku

Joulutorttutaikina – näin valitset sopivan taikinan ja leivot entistä paremmat tortut

Luumugalette on joulutortun pikkuinen herkkuserkku! Näin leivot sievät suupalat
Meillä kotona

Croissant muuttui tortuksi! Luumukierteet valmistuvat valmistaikinasta ja hillosta kädenkäänteessä
Meillä kotona

Joulutorttukakku – ja kas, kotoisa suupala muuntautui juhlien lehteväksi vetonaulaksi!
Meillä kotona