Maku

Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!

35 min
5
0

Suolaiset joulutortut kruunaavat pikkujoulupöydän. Yhdistä täytteissä makeaa hilloa ja suolaista juustoa: esimerkiksi luumu ja chevre sekä omena ja sinihomejuusto muodostavat herkulliset makuparit. Takaamme, että ihastut ikihyviksi!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (10 kappaletta)

Joulutortut

  • 500 gtorttutaikinalevyjä
  • 1kananmuna voiteluun

Vuohenjuustotäyte

  • 300 gluumumarmeladia tai puolukka-kirsikkamarmeladia
  • 100 gvuohenjuustoa

Auratäyte

  • 300 gomena-kanelimarmeladia
  • 100 gsinihomejuustoa murustettuna
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta

Lasten kinkkujoulutortut

  • 1 dlketsuppia
  • 1 dljuustoraastetta
  • 2keittokinkkuviipaletta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Suolaiset joulutortut valmistuvat näin:

  1. Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
  2. Leikataan levyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot. Muotoile joulutortuiksi.
  3. Täytä suolaiset joulutortut haluamallasi täytteellä alla olevien ohjeiden mukaan.
  4. Voitele joulutortut munalla. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Vuohenjuustotäyte:

  1. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin viipaleiksi.
  2. Täytä joulutortun keskus luumu- tai puolukka-kirsikkamarmelaadilla ja nosta vuohenjuustoviipale päälle.

Aurajuustotäyte:

  1. Täytä joulutortun keskus omena-kanelimarmelaadilla.
  2. Ripottele pinnalle aurajuustoa ja hasselpähkinärouhetta.

Lasten kinkkujoulutortut:

  1. Täytä joulutortun keskus ketsupilla. Leikkaa keittokinkusta ohuita nauhoja. Kääri kinkkunauhat rullalle.
  2. Aseta rullat joulutortun keskelle. Ripottele juustoraastetta päälle.
MITÄ PIDIT?
5