


Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Suolaiset joulutortut kruunaavat pikkujoulupöydän. Yhdistä täytteissä makeaa hilloa ja suolaista juustoa: esimerkiksi luumu ja chevre sekä omena ja sinihomejuusto muodostavat herkulliset makuparit. Takaamme, että ihastut ikihyviksi!
Reseptin ainekset
10 kappaletta
Joulutortut
500 g
torttutaikinalevyjä
1
kananmuna voiteluun
Vuohenjuustotäyte
300 g
luumumarmeladia tai puolukka-kirsikkamarmeladia
100 g
vuohenjuustoa
Auratäyte
300 g
omena-kanelimarmeladia
100 g
sinihomejuustoa murustettuna
½ dl
hasselpähkinärouhetta
Lasten kinkkujoulutortut
1 dl
ketsuppia
1 dl
juustoraastetta
2
keittokinkkuviipaletta
Suolaiset joulutortut – ohje:
- Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
- Leikataan levyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot. Muotoile joulutortuiksi.
- Täytä suolaiset joulutortut haluamallasi täytteellä alla olevien ohjeiden mukaan.
- Voitele joulutortut munalla. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Vuohenjuustotäyte:
- Viipaloi vuohenjuusto noin sentin viipaleiksi.
- Täytä joulutortun keskus luumu- tai puolukka-kirsikkamarmelaadilla ja nosta vuohenjuustoviipale päälle.
Aurajuustotäyte:
- Täytä joulutortun keskus omena-kanelimarmelaadilla.
- Ripottele pinnalle aurajuustoa ja hasselpähkinärouhetta.
Lasten kinkkujoulutortut:
- Täytä joulutortun keskus ketsupilla. Leikkaa keittokinkusta ohuita nauhoja. Kääri kinkkunauhat rullalle.
- Aseta rullat joulutortun keskelle. Ripottele juustoraastetta päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat