Suolaiset Joulutortut

35 min
5
0

Suolaiset Joulutortut

Suolaiset joulutortut kruunaavat pikkujoulupöydän!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 500 gtorttutaikina levyjä
  • 1 kplkananmuna voiteluun

Vuohenjuustotäyte

  • 300 gluumumarmeladia tai puolukka-kirsikkamarmeladia
  • 100 gchevreä

Auratäyte

  • 300 gomena-kanelimarmelaadia
  • 100 gauraa murustettuna
  • ½ dlhasselpähkinä rouhetta

Lasten kinkkujoulutortut

  • 1 dlketsuppia
  • 1 dljuustoraastetta
  • 2 kplkeittokinkku viipale

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

Leikataan levyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot. Muotoile joulutortuiksi. Täytä suolaiset joulutortut haluamallasi täytteellä.

Vuohenjuustojoulutortut: Viipaloi vuohenjuusto noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Täytä joulutortun keskus luumu- tai puolukka-kirsikkamarmelaadilla ja  nosta vuohenjuustoviipale päälle.

Aurajuustotäyte: Täytä joulutortun keskus omena-kanelimarmelaadilla. Ripottele pinnalle aurajuustoa ja hasselpähkinä rouhetta.

Lasten kinkkujoulutortut: Täytä joulutortun keskus ketsupilla. Leikkaa keittokinkusta ohuita nauhoja ja kääri rullalle, laita joulutortun keskelle. Ripottele juustoraastetta päälle.

Voitele joulutortut munalla. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä