Sydäntortut – kiepauta joulun suloisimmat suupalat glögin kaveriksi!

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Sydäntortut ovat joulutortuista sievimpiä! Täytä herkät tortut punaisella vadelmamarmeladilla tai suosikkimarmeladillasi. Ohjeen lopusta löydät vaihekuvat sydäntorttujen taitteluun.
MU
MA
4.1
0
Julkaistu: 26.11.2021


Reseptin ainekset (10 kpl)

Sydäntortut

  • 1 pkt (500 g) lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

  • 1½ dl paistokestävää marmeladia (esim. vadelma, luumu tai omena)

Viimeistely

  • 1 rkl tomusokeria
Tulosta

Sydäntortut leivotaan näin:

  1. Sulata torttulevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
  2. Kauli levy ohuemmaksi (noin 20 × 10 cm).
  3. Levitä marmeladi levylle.
  4. Pyöritä levy rullalle pitkältä sivulta. Käännä saumapuoli ylöspäin.
  5. Taita rulla kaksinkerroin niin, että rullan puolikkaat ovat päällekäin. Taikinan sauma jää taitetun rullan sisään piiloon.
  6. Leikkaa rullat halki keskeltä taitekohdan puolelta, mutta jätä rullat kiinni toisesta päästä parin sentin matkalta. Käännä haarat sydämen muotoon.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia. Viimeistele sydäntortut tomusokerilla.

Näin taittelet sydäntortun – katso vaihekuvat

Kommentoi »