


Sydäntortut – kiepauta joulun suloisimmat suupalat glögin kaveriksi!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Sydäntortut ovat joulutortuista sievimpiä! Täytä herkät tortut punaisella vadelmamarmeladilla tai suosikkimarmeladillasi. Ohjeen lopusta löydät vaihekuvat sydäntorttujen taitteluun.
Reseptin ainekset
10 kpl
Sydäntortut
1 pkt (500 g)
lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1½ dl
paistokestävää marmeladia (esim. vadelma, luumu tai omena)
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Sydäntortut – ohje:
- Sulata torttulevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
- Kauli levy ohuemmaksi (noin 20 × 10 cm).
- Levitä marmeladi levylle.
- Pyöritä levy rullalle pitkältä sivulta. Käännä saumapuoli ylöspäin.
- Taita rulla kaksinkerroin niin, että rullan puolikkaat ovat päällekkäin. Taikinan sauma jää taitetun rullan sisään piiloon.
- Leikkaa rullat halki keskeltä taitekohdan puolelta, mutta jätä rullat kiinni toisesta päästä parin sentin matkalta. Käännä haarat sydämen muotoon.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia. Viimeistele sydäntortut tomusokerilla.
Sydäntortun taittelu – katso vaihekuvat

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat