Joulutortut tuorejuustotäytteellä – astetta paremmat tortut vaniljaisella tuorejuustolla ja marmeladisydämellä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Nokare vaniljaista tuorejuustoa antaa uutta makua joulutorttuihin. Paina vielä päälle marmeladikarkki ja hunnuta herkut tomusokerilla.
KA
5
0
Julkaistu: 11.12.2020


Reseptin ainekset (35–40 kpl )

Rahkavoitaikina

  • 250 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 prk (250 g)rahkaa

Voiteluun

  • 1kananmuna

Päälle

  • vaniljanmakuista tuorejuustoa
  • marmeladikarkkeja
  • tomusokeria
Tulosta

Joulutortut tuorejuustotäytteellä leivotaan näin:

  1. Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Saat nopeasti notkeaa voita, kun höyläät paketista ”lastuja” juustohöylällä. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  2. Sekoita jauhoseos voihin nyppimällä ja lisää rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja laita jääkaappiin kelmuun pakattuna ainakin kahdeksi tunniksi.
  3. Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä noin 7 x 7 cm:n neliöitä. Leikkaa neliön jokaisesta kulmasta viilto neliön keskikohtaa kohti. Taita joka toinen kulma neliön keskelle ja paina kulmat tiiviisti kiinni keskikohtaan. Voitele tortut kananmunalla.
  4. Paista torttuja 200-asteisen uunin yläosassa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  5. Laita kunkin tortun keskelle pikkunokare tuorejuustoa ja paina päälle marmeladi. Ripottele tortuille vielä tomusokeria.

Kommentoi »