


Joulutortut tuorejuustotäytteellä – astetta paremmat tortut vaniljaisella tuorejuustolla ja marmeladisydämellä
Nokare vaniljaista tuorejuustoa antaa uutta makua joulutorttuihin. Paina vielä päälle marmeladikarkki ja hunnuta herkut tomusokerilla.
Reseptin ainekset
35–40 kpl
Rahkavoitaikina
250 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
kananmuna
Päälle
vaniljanmakuista tuorejuustoa
marmeladikarkkeja
tomusokeria
Joulutortut tuorejuustotäytteellä – ohje:
- Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Saat nopeasti notkeaa voita, kun höyläät paketista ”lastuja” juustohöylällä. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita jauhoseos voihin nyppimällä ja lisää rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja laita jääkaappiin kelmuun pakattuna ainakin kahdeksi tunniksi.
- Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä noin 7 x 7 cm:n neliöitä. Leikkaa neliön jokaisesta kulmasta viilto neliön keskikohtaa kohti. Taita joka toinen kulma neliön keskelle ja paina kulmat tiiviisti kiinni keskikohtaan. Voitele tortut kananmunalla.
- Paista torttuja 200-asteisen uunin yläosassa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
- Laita kunkin tortun keskelle pikkunokare tuorejuustoa ja paina päälle marmeladi. Ripottele tortuille vielä tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat