Maku

Kierretortut – joulutortut rullataan nyt kierteiksi ja täytetään trendikkäällä cookie butterilla

35 min
3.54
5

Kierretortut leivotaan täytetyistä ja kierteelle käännetyistä torttutaikinasuikaleista, jotka täytetään keksivoilla (cookie butter) ja rullataan kierteiksi. Keksivoin tilalla kierretorttujen täytteenä maistuvat myös nutella ja perinteinen luumumarmeladi.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12 kpl)

Kierretortut

  • 500 glehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Keksivoitäyte (cookie butter)

  • 100 gpiparkakkuja
  • 30 gvoita
  • ⅓ prk (1 dl)kondensoitua maitoa (makeutettua)

Pinnalle

  • 1muna
  • ½ dlpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Kierretortut leivotaan helposti näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Murskaa piparit hienoksi. Sulata voi ja lisää siihen keksimurska ja kondensoitu maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä puolelle levyistä (3 kpl) täytettä ja paina loput levyt (3 kpl) niiden päälle. Leikkaa jokainen kahden levyn pari pitkittäissuunnassa neljään osaan eli ohuiksi suikaleiksi.
  4. Pyöritä kutakin suikaletta hieman venyttäen päistä vastakkaisiin suuntiin niin, että suikaleet kiertyvät korkkiruuvin muotoon. Pyöräytä sitten jokainen suikale pyöryläiseksi kierteeksi leivinpaperin päälle pellille. Käännä pyörylän ulkoreunalle jäävä suikaleen pää kierteen alle piiloon.
  5. Voitele kierretortut munalla ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Tee kerralla kolminkertainen määrä cookie butteria eli keksivoita niin saat käytettyä koko maitotiivistepurkin. Säilytä cookie butteria jääkaapissa ja käytä täytteenä tai levitteenä.

MITÄ PIDIT?
3.54