Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kierretortut – joulutortut rullataan nyt kierteiksi ja täytetään trendikkäällä cookie butterilla

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Kierretortut leivotaan täytetyistä ja kierteelle käännetyistä torttutaikinasuikaleista, jotka täytetään keksivoilla (cookie butter) ja rullataan kierteiksi. Keksivoin tilalla kierretorttujen täytteenä maistuvat myös nutella ja perinteinen luumumarmeladi.

14.11.2019
Reseptin ainekset
12 kpl
Kierretortut
500 g
lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
Keksivoitäyte (cookie butter)
100 g
piparkakkuja
30 g
voita
⅓ prk (1 dl)
kondensoitua maitoa (makeutettua)
Pinnalle
1
muna
½ dl
pistaaseja (rouhittuna)

Kierretortut – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Murskaa piparit hienoksi. Sulata voi ja lisää siihen keksimurska ja kondensoitu maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä puolelle levyistä (3 kpl) täytettä ja paina loput levyt (3 kpl) niiden päälle. Leikkaa jokainen kahden levyn pari pitkittäissuunnassa neljään osaan eli ohuiksi suikaleiksi.
  4. Pyöritä kutakin suikaletta hieman venyttäen päistä vastakkaisiin suuntiin niin, että suikaleet kiertyvät korkkiruuvin muotoon. Pyöräytä sitten jokainen suikale pyöryläiseksi kierteeksi leivinpaperin päälle pellille. Käännä pyörylän ulkoreunalle jäävä suikaleen pää kierteen alle piiloon.
  5. Voitele kierretortut munalla ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Tee kerralla kolminkertainen määrä cookie butteria eli keksivoita niin saat käytettyä koko maitotiivistepurkin. Säilytä cookie butteria jääkaapissa ja käytä täytteenä tai levitteenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt