Jauhelihakastike on todellinen arjen pelastaja! 9 helppoa reseptiä, joista löytyy suosikki jokaiseen makuun
Ruoka
Jauhelihakastike on todellinen arjen pelastaja! 9 helppoa reseptiä, joista löytyy suosikki jokaiseen makuun
Jauhelihakastike on mitä mainioin arkiruoka, sillä se sopii kaveriksi useille lisukkeille. Mausteita ja raaka-aineita vaihtelemalla jauhelihakastikkeesta voi kehittää rajattomasti erilaisia variaatioita. Kokosimme yhteen 9 herkullista reseptiä arjen parhaisiin jauhelihakastikkeisiin – löydä oma suosikkisi!
3.10.2019
 |
Meillä kotona

Jauhelihakastike: 9 suosikkireseptiä arkeen

1. Perinteinen jauhelihakastike

Luottoresepti, joka ei petä koskaan! Tällä ohjeella valmistat jauhelihakastikkeen, joka maistuu juuri siltä, miltä jauhelihakastikkeen kuuluukin. Kastikkeen pohjana on perinteinen, suurustettu ruskea kastike.

2. Tomaattinen jauhelihakastike

Tomaattinen jauhelihakastike sopii kaveriksi niin riisille, pastalle kuin perunallekin. Jos haluat kastikkeesta sileää, käytä sen valmistukseen paseerattua tomaattia. Jos taas hieman rouheampi suutuntuma on mieleesi, valitse tomaattimurska.

Vinkki!

Kaipaatko lisää helppoja, koko perheelle maistuvia reseptejä? Klikkaa lapsiperheet-sivulle, josta löydät herkullisia ruokaohjeita sekä vinkkejä iloiseen arkeen!

3. Zaatar-jauhelihakastike

Zaatar-jauhelihakastike saa makunsa eritysestä mausteseoksesta, jonka juuret löytyvät Lähi-idästä. Kokeile bolognese-tyylistä jauhelihakastiketta esimerkiksi pastan tai riisin kanssa.

4. Kesäkurpitsa-jauhelihakastike

Jos kaipaat erityisen mehevää jauhelihakastiketta, kokeile kesäkurpitsaista versiota! Kastikkeeseen saa helposti upotettua reilummankin satsin kesäkurpitsaa, joten kasviksia tulee syötyä ihan huomaamatta.

5. Chili con carne -jauhelihakastike

Klassinen pataruoka chili con carne valmistuu arkena näpsäkästi jauhelihaversiona. Pavuilla ja maissilla höystetty kastike pitää nälän loitolla pitkään. Mausteita voi annostella oman mielen mukaan niin, että kastikkeeseen saa sopivasti potkua!

6. Arkibolognese

Perinteinen, aito bolognese on parhaimmillaan silloin, kun kastiketta ehtii haudutella ajan kanssa. Arjessa pitää kuitenkin joskus oikaista. Tällä reseptillä valmistat bolognese-kastikkeen, joka on lautasilla vain 20 minuutissa.

7. Libanonilainen jauhelihakastike

Libanonilainen jauhelihakastike tuo arkiruokapöytään uusia makuja! Erityisen tästä jauhelihakastikkeesta tekevät eksoottiset mausteet ja lampaanjauheliha. Jos lammasta ei ole saatavilla, voi kastikkeeseen käyttää mainiosti myös naudanjauhelihaa.

8. Monikäyttöinen jauhelihakastike

Tämä tuhannen ja yhden mahdollisuuden jauhelihakastike tulee helpottamaan arjen kokkaushaasteita! Tomaattipohjainen, simppeli kastike sopii niin pizzan päälle, chili con carnen pohjaksi kuin lämppäreidenkin täytteeksi. Kastikkeen voi pakastaa, joten tee kerralla isompi satsi ja kaiva rasiallinen esiin aina tarpeen tullen.

9. Jauhelihastroganoff

Myös venäläisklassikko stroganoff taipuu helposti arkiseksi jauhelihaversioksi. Säilykepunajuuret antavat jauhelihakastikkeelle kauniin värin, ja maustekurkut puolestaan tuovat herkullista makua. Jos haluat päästä lähemmäs autenttisempaa makuelämystä, kuopaise annoksen päälle vielä nokare smetanaa!

Kommentoi »