Kotivinkki

Libanolilainen jauhelihakastike

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Kaipaatko vaihtelua jauhelihakastikkeeseen? Tee se libanonilaisittain lampaanjauhelihasta ja mausta kanelilla.
4
0
Julkaistu 16.3.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1iso keltasipuli
  • 6valkosipulinkynttä
  • 12–16 kplkirsikkatomaatteja
  • tilkka oliiviöljyä
  • 3 rklpinjansiemeniä
  • 400 glampaanjauhelihaa tai naudan paistijauhelihaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tljauhettua maustepippuria
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 5 dllihalientä
Tulosta

1. Kuori ja silppua sipulit. Puolita kirsikkatomaatit.  

2. Kuullota sipulisilput öljytilkassa ja lisää sekaan pinjansiemenet ja hetken päästä jauheliha sekä mausteet. Paista kunnes jauheliha on kypsää.  

3. Lisää sekaan tomaattipyree, puolitetut kirsikkatomaatit ja lihaliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.  

4. Tarjoa libanonilainen jauhelihakastike esimerkiksi höyrytetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi »