


Libanolilainen jauhelihakastike
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Kaipaatko vaihtelua jauhelihakastikkeeseen? Tee se libanonilaisittain lampaanjauhelihasta ja mausta kanelilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
iso keltasipuli
6
valkosipulinkynttä
12–16
kirsikkatomaattia
tilkka oliiviöljyä
3 rkl
pinjansiemeniä
400 g
lampaanjauhelihaa tai naudan paistijauhelihaa
½ tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
tomaattipyreetä
5 dl
lihalientä
Libanonilainen jauhelihakastike – ohje:
- Kuori ja silppua sipulit. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kuullota sipulisilput öljytilkassa ja lisää sekaan pinjansiemenet ja hetken päästä jauheliha sekä mausteet. Paista kunnes jauheliha on kypsää.
- Lisää sekaan tomaattipyree, puolitetut kirsikkatomaatit ja lihaliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Tarjoa libanonilainen jauhelihakastike esimerkiksi höyrytetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan perinteisen kastikkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat