Kotivinkki

Libanolilainen jauhelihakastike

25 min
0
0

Kaipaatko vaihtelua jauhelihakastikkeeseen? Tee se libanonilaisittain lampaanjauhelihasta ja mausta kanelilla.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1iso keltasipuli
  • 6valkosipulinkynttä
  • 12–16 kplkirsikkatomaatteja
  • tilkka oliiviöljyä
  • 3 rklpinjansiemeniä
  • 400 glampaanjauhelihaa tai naudan paistijauhelihaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tljauhettua maustepippuria
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 5 dllihalientä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

1. Kuori ja silppua sipulit. Puolita kirsikkatomaatit.  

2. Kuullota sipulisilput öljytilkassa ja lisää sekaan pinjansiemenet ja hetken päästä jauheliha sekä mausteet. Paista kunnes jauheliha on kypsää.  

3. Lisää sekaan tomaattipyree, puolitetut kirsikkatomaatit ja lihaliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen.  

4. Tarjoa libanonilainen jauhelihakastike esimerkiksi höyrytetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0