


Jauhelihastroganoff tuo vaihtelua arkiruokapöytään – maustekurkku ja punajuuri vievät kastikkeen maut uudelle tasolle
35 min
Jauhelihastroganoff on jotain aivan muuta kuin tavallinen jauhelihakastike. Maustekurkkua ja punajuuri vievät maut aivan uusiin sfääreihin. Nappaa ohje talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Jauhelihastroganoff
1
keskikokoinen sipuli
2
keskikokoista säilykepunajuurta
1
pieni maustekurkku
400 g
naudan paistijauhelihaa
1–2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1½ rkl
vehnäjauhoa
6 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1 tl
sinappia
valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
2 dl
ruokakermaa
Jauhelihastroganoff – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä hetki.
- Ripottele paistoksen päälle vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki ja sekoita joukkoon vesi muutamassa erässä. Anna kiehahtaa.
- Murenna joukkoon lihaliemikuutio, lisää maustekurkku- ja punajuurikuutiot sekä sinappi. Mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa.
- Lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Tarjoa jauhelihastroganoff keitettyjen perunoiden, perunamuhennoksen tai höyrytetyn riisin kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteisen jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan ruoan alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat