Kotivinkki

Jauhelihastroganoff tuo vaihtelua arkiruokapöytään – maustekurkku ja punajuuri vievät kastikkeen maut uudelle tasolle

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Jauhelihastroganoff on jotain aivan muuta kuin tavallinen jauhelihakastike. Maustekurkkua ja punajuuri vievät maut aivan uusiin sfääreihin. Nappaa ohje talteen!
4.7
0
Julkaistu: 2.7.2015


Ainekset (4 annosta)

Jauhelihastroganoff

  • 1keskikokoinen sipuli
  • 2keskikokoista säilykepunajuurta
  • 1pieni maustekurkku
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1–2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1½ rklvehnäjauhoa
  • 6 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 1 tlsinappia
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • 2 dlruokakermaa
Tulosta

Jauhelihastroganoff valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä hetki.
  3. Ripottele paistoksen päälle vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki ja sekoita joukkoon vesi muutamassa erässä. Anna kiehahtaa.
  4. Murenna joukkoon lihaliemikuutio, lisää maustekurkku- ja punajuurikuutiot sekä sinappi. Mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa.
  5. Lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  6. Tarjoa jauhelihastroganoff keitettyjen perunoiden, perunamuhennoksen tai höyrytetyn riisin kanssa.

Vinkki!

Kaipaatko lisää reseptejä erilaisiin jauhelihakastikkeisiin? Katso 9 reseptiä helppoihin arjen jauhelihakastikkeisiin!

Kommentoi »