Kotivinkki

Jauhelihastroganoff

35 min
0
0

Kun bolognese kyllästyttää, siirry jauhelihastroganoffiin. Maustekurkku ja punajuuri tekevät perinteisestä jauhelihakastikkeesta pirteän.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 1keskikokoinen sipuli
  • 2keskikokoista säilykepunajuurta
  • 1pieni maustekurkku
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1–2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 ½ rklvehnäjauhoa
  • 6 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 1 tlsinappia
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • 2 dlkermaa (ruoka)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku. 2. Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä hetki. 3. Ripottele paistoksen päälle vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki ja sekoita joukkoon vesi muutamassa erässä. Anna kiehahtaa. 4. Murenna joukkoon lihaliemikuutio, lisää maustekurkku- ja punajuurikuutiot sekä sinappi. Mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa. 5. Lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 6. Tarjoa jauhelihastroganoff keitettyjen perunoiden, perunamuhennoksen tai höyrytetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0