Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Zaatar-bolognese saa jännittävän yrttisen ja hiukan tulisen makuvivahteen, kun maustat sen Lähi-idän perusmausteseoksella zaatarilla. Mausteseoksen sielu on hivenen happamalta ja raikkaan sitruksiselta maistuva sumakki.
MA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 11.9.2018

Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Zaatar-mausteseos
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 rklkuivattua timjamia
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1 rklsumakkia
- ½ tl suolaa
Kastike
- 400 gnaudan jauhelihaa
- 1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
- 1 dlvettä
- 1 tlsokeria
- 2 rkl zaatar-mausteseosta
- ½ tlsuolaa
Lisäksi
- 300 gspagettia
Viimeistely
- 2 rkltuoretta oreganoa tai timjamia
Zaatar-bolognese – ohje:
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, jos ne eivät ole jo valmiiksi paahdettuja.
- Sekoita mausteet keskenään. Mausteseosta tulee enemmän kuin tarvitset tähän ruokaan. Se säilyy hyvin kannellisessa purkissa.
- Ruskista jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja mausteseos. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
- Kaada kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Bolognesekastike
Maku

Bolognese kahdelle
Maku

Broileribolognese
Maku

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Broccolinipasta – täyteläinen pastaherkku trendikkäästä varsiparsakaalista
Kotivinkki

Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana
Maku

Hummuspasta – kokkaa ja jäät kerralla koukkuun!
Maku