Maku

Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Zaatar-bolognese saa jännittävän yrttisen ja hiukan tulisen makuvivahteen, kun maustat sen Lähi-idän perusmausteseoksella zaatarilla. Mausteseoksen sielu on hivenen happamalta ja raikkaan sitruksiselta maistuva sumakki.
MA
MU
5
0
Julkaistu 11.9.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Zaatar-mausteseos

  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rklkuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1 rklsumakkia
  • ½ tl suolaa

Kastike

  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • 2 rkl zaatar-mausteseosta
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 300 gspagettia

Viimeistely

  • 2 rkltuoretta oreganoa tai timjamia
Tulosta

Zaatar-bolognese – ohje:

  1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, jos ne eivät ole jo valmiiksi paahdettuja.
  2. Sekoita mausteet keskenään. Mausteseosta tulee enemmän kuin tarvitset tähän ruokaan. Se säilyy hyvin kannellisessa purkissa.
  3. Ruskista jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja mausteseos. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
  5. Kaada kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kommentoi »