Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä

20 min

Zaatar-bolognese saa jännittävän yrttisen ja hiukan tulisen makuvivahteen, kun maustat sen Lähi-idän perusmausteseoksella zaatarilla. Mausteseoksen sielu on hivenen happamalta ja raikkaan sitruksiselta maistuva sumakki.

11.9.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Zaatar-mausteseos
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl
kuivattua timjamia
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 rkl
kuivattua minttua
1 rkl
sumakkia
½ tl
suolaa
Kastike
400 g
naudan jauhelihaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 tl
sokeria
2 rkl
zaatar-mausteseosta
½ tl
suolaa
Lisäksi
300 g
spagettia
Viimeistely
2 rkl
tuoretta oreganoa tai timjamia

Zaatar-bolognese – ohje:

  1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, jos ne eivät ole jo valmiiksi paahdettuja.
  2. Sekoita mausteet keskenään. Mausteseosta tulee enemmän kuin tarvitset tähän ruokaan. Se säilyy hyvin kannellisessa purkissa.
  3. Ruskista jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja mausteseos. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
  5. Kaada kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Vinkki!

Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan perinteisen kastikkeen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt