5(1)
Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä
Maidoton
Munaton
20 min
Zaatar-bolognese saa jännittävän yrttisen ja hiukan tulisen makuvivahteen, kun maustat sen Lähi-idän perusmausteseoksella zaatarilla. Mausteseoksen sielu on hivenen happamalta ja raikkaan sitruksiselta maistuva sumakki.
11.9.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Zaatar-mausteseos
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rklkuivattua timjamia
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua minttua
1 rklsumakkia
½ tl suolaa
Kastike
400 gnaudan jauhelihaa
1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
1 dlvettä
1 tlsokeria
2 rkl zaatar-mausteseosta
½ tlsuolaa
Lisäksi
300 gspagettia
Viimeistely
2 rkltuoretta oreganoa tai timjamia

Zaatar-bolognese – ohje:

  1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, jos ne eivät ole jo valmiiksi paahdettuja.
  2. Sekoita mausteet keskenään. Mausteseosta tulee enemmän kuin tarvitset tähän ruokaan. Se säilyy hyvin kannellisessa purkissa.
  3. Ruskista jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja mausteseos. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
  5. Kaada kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo