


Zaatar-bolognese – tuttu jauhelihakastike saa yrttisen ja hiukan tulisen säväyksen Lähi-idästä
20 min
Zaatar-bolognese saa jännittävän yrttisen ja hiukan tulisen makuvivahteen, kun maustat sen Lähi-idän perusmausteseoksella zaatarilla. Mausteseoksen sielu on hivenen happamalta ja raikkaan sitruksiselta maistuva sumakki.
Reseptin ainekset
4 annosta
Zaatar-mausteseos
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl
kuivattua timjamia
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 rkl
kuivattua minttua
1 rkl
sumakkia
½ tl
suolaa
Kastike
400 g
naudan jauhelihaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 tl
sokeria
2 rkl
zaatar-mausteseosta
½ tl
suolaa
Lisäksi
300 g
spagettia
Viimeistely
2 rkl
tuoretta oreganoa tai timjamia
Zaatar-bolognese – ohje:
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, jos ne eivät ole jo valmiiksi paahdettuja.
- Sekoita mausteet keskenään. Mausteseosta tulee enemmän kuin tarvitset tähän ruokaan. Se säilyy hyvin kannellisessa purkissa.
- Ruskista jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja mausteseos. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
- Kaada kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Vinkki!
Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan perinteisen kastikkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat