


Chili con carne jauhelihasta
30 min
Chili con carne on täydellistä arkiruokaa – saat valmista puolessa tunnissa! Tämä versio valmistetaan jauhelihasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan paistijauhelihaa
400 g
tomaattimurskaa
1/2 dl
tomaattipyreetä
2 dl
vettä
2 tl
fariinisokeria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
230 g
kidneypapuja (1 tölkki à 230/380 g, käyttövalmiita)
2 dl
maissia (pakaste)
oreganoa (tai korianteria, 1/2 ruukkua)
Chili con carne jauhelihasta – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kypsäksi yhdessä sipulien ja chilin kanssa.
- Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi ja mausteet.
- Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
- Lisää huuhdotut ja valutetut pavut ja jäiset maissit. Hauduta vielä 5 minuuttia.
- Viimeistele tuoreyrtillä.
- Tarjoa chili con carne tortillojen, leivän tai riisin ja salaatin kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteisen jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan ruoan alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat