Chili con carne jauhelihasta
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Chili con carne on täydellistä arkiruokaa – saat valmista puolessa tunnissa! Tämä versio valmistetaan jauhelihasta.
GL
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 28.8.2017

Chili con carne jauhelihasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipuli
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1–2 kplpunaista chiliä
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gnaudan paistijauhelihaa
- 400 gtomaattimurskaa
- 1/2 dltomaattipyreetä
- 2 dlvettä
- 2 tlfariinisokeria
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tloreganoa
- 230 gkidneypapuja (1 tölkki à 230/380 g, käyttövalmiita)
- 2 dlmaissia (pakaste)
- oreganoa (tai korianteria, 1/2 ruukkua)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kypsäksi yhdessä sipulien ja chilin kanssa.
Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi ja mausteet.
Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
Lisää huuhdotut ja valutetut pavut ja jäiset maissit. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Viimeistele tuoreyrtillä.
Tarjoa chili con carne tortillojen, leivän tai riisin ja salaatin kanssa.