Chili con carne jauhelihasta

30 min
5
0

Chili con carne jauhelihasta

GL
MA
MU
0
5
Chili con carne on täydellistä arkiruokaa – saat valmista puolessa tunnissa! Tämä versio valmistetaan jauhelihasta.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1–2 kplpunaista chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 dlvettä
  • 2 tlfariinisokeria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tloreganoa
  • 230 gkidneypapuja (1 tölkki à 230/380 g, käyttövalmiita)
  • 2 dlmaissia (pakaste)
  • oreganoa (tai korianteria, 1/2 ruukkua)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.

Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kypsäksi yhdessä sipulien ja chilin kanssa.

Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

Lisää huuhdotut ja valutetut pavut ja jäiset maissit. Hauduta vielä 5 minuuttia.

Viimeistele tuoreyrtillä.

Tarjoa chili con carne tortillojen, leivän tai riisin ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä