


Bolognese-kastike
Täydellinen arjen bolognese-kastike hautuu ihanaksi parissakymmenessä minuutissa. Sellerinvarret ja parmesaani kuuluvat pasta bolognesen makumaailmaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Bolognese-kastike
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
2
porkkanaa
2
lehtisellerin varsia
2 rkl
oliiviöljyä
500 g
jauhelihaa
800 g
tomaattimurskaa (2 purkkia á 400 g)
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
oreganoa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 dl
vettä
Tarjoiluun
400 g
spagettia
50 g
parmesaanijuustoa (raasteena)
1/2 dl
tuoretta basilikaa
Bolognese-kastike – ohje:
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi selleri.
- Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, viitisen minuuttia.
- Lisää jauheliha, nosta hieman lämpöä, jotta saat lihan ruskistettua.
- Lisää tomaattimurska ja muut ainekset. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja kannen alla 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita spagetti kastikkeeseen.
- Viimeistele bologneseannokset parmesaaniraasteella ja basilikalla.
Vinkki!
Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat perinteisen kastikkeen alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat