Bolognesekastike

0
0

Bolognesekastike

MU
0
0
Täydellinen arjen bolognesekastike hautuu ihanaksi parissakymmenessä minuutissa. Sellerinvarret ja parmesaani kuuluvat pasta bolognesen makumaailmaan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kpllehtisellerin varsia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gjauhelihaa
  • 800 gtomaattimurskaa (2 purkkia á 400 g)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlvettä

Tarjoiluun

  • 400 gspagettia
  • 50 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi selleri.

Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, viitisen minuuttia.

Lisää jauheliha, nosta hieman lämpöä, jotta saat lihan ruskistettua.

Lisää tomaattimurska ja muut ainekset. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja kannen alla 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita spagetti kastikkeeseen.

Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja basilikalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä