3,4(31)
Bolognesekastike
Munaton
Täydellinen arjen bolognesekastike hautuu ihanaksi parissakymmenessä minuutissa. Sellerinvarret ja parmesaani kuuluvat pasta bolognesen makumaailmaan.
22.6.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kplsipulia
1 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
2 kpllehtisellerin varsia
2 rkloliiviöljyä
500 gjauhelihaa
800 gtomaattimurskaa (2 purkkia á 400 g)
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 tloreganoa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 dlvettä
Tarjoiluun
400 gspagettia
50 gparmesaanijuustoa (raasteena)
1/2 dltuoretta basilikaa

Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi selleri.

Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, viitisen minuuttia.

Lisää jauheliha, nosta hieman lämpöä, jotta saat lihan ruskistettua.

Lisää tomaattimurska ja muut ainekset. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja kannen alla 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita spagetti kastikkeeseen.

Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja basilikalla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.