Kotivinkki

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike on arkiruokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!

25 min
5
0

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike syntyy käden käänteessä ja toimii mainiosti vaikkapa perunan kaverina. Tähän kastikkeeseen saa helposti sujautettua osan kauden kesäkurpitsasadosta!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 rklvoita
  • 1sipuli
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 1–2kesäkurpitsaa (300 g)
  • 2 dlruokakermaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • ½ dlhienonnettua rakuunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike valmistuu näin:

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla voissa. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Jatka hetki paistamista. Lisää vehnäjauhot ja jatka ruskistamista. Lisää vesi ja murskattu lihaliemikuutio.
  2. Kuutioi kesäkurpitsat noin sentin paloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Paista hetki ja lisää ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Tarjoa kesäkurpitsa-jauhelihakastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
5