


Kesäkurpitsa-jauhelihakastike on arkiruokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike syntyy käden käänteessä ja toimii mainiosti vaikkapa perunan kaverina. Tähän kastikkeeseen saa helposti sujautettua osan kauden kesäkurpitsasadosta!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike
400 g
jauhelihaa
1 rkl
voita
1
sipuli
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1–2
kesäkurpitsaa (300 g)
2 dl
ruokakermaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
hienonnettua rakuunaa
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike – ohje:
- Ruskista jauheliha paistinpannulla voissa. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Jatka hetki paistamista. Lisää vehnäjauhot ja jatka ruskistamista. Lisää vesi ja murskattu lihaliemikuutio.
- Kuutioi kesäkurpitsat noin sentin paloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Paista hetki ja lisää ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa kesäkurpitsa-jauhelihakastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki!
Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat koko perheelle maistuvan perinteisen kastikkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat