Kesäkurpitsa-jauhelihakastike on arkiruokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minKesäkurpitsa-jauhelihakastike syntyy käden käänteessä ja toimii mainiosti vaikkapa perunan kaverina. Tähän kastikkeeseen saa helposti sujautettua osan kauden kesäkurpitsasadosta!
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.8.2018

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike on arkiruokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike
- 400 gjauhelihaa
- 1 rklvoita
- 1sipuli
- 2 rklvehnäjauhoja
- 2 dlvettä
- 1lihaliemikuutio
- 1–2kesäkurpitsaa (300 g)
- 2 dlruokakermaa
- ½ tlrouhittua mustapippuria
- ½ dlhienonnettua rakuunaa
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike valmistuu näin:
- Ruskista jauheliha paistinpannulla voissa. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Jatka hetki paistamista. Lisää vehnäjauhot ja jatka ruskistamista. Lisää vesi ja murskattu lihaliemikuutio.
- Kuutioi kesäkurpitsat noin sentin paloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Paista hetki ja lisää ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa kesäkurpitsa-jauhelihakastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Meghan Marklen helppo ja herkullinen kesäkurpitsabolognese villitsee! Tässä on "superkermaisen" pastan salaisuus – nappaa resepti
Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä

Jauhelihakastike, joka pelastaa arkesi
Kotivinkki

Tomaattinen jauhelihakastike
Maku

Libanolilainen jauhelihakastike
Kotivinkki

Jauhelihakastike – arkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Jauhelihastroganoff tuo vaihtelua arkiruokapöytään – maustekurkku ja punajuuri vievät kastikkeen maut uudelle tasolle
Kotivinkki

Italialainen bolognesekastike
Maku