Kotivinkki

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike on arkiruokien uusi ykkönen – kokeile helppoa reseptiä!

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Kesäkurpitsa-jauhelihakastike syntyy käden käänteessä ja toimii mainiosti vaikkapa perunan kaverina. Tähän kastikkeeseen saa helposti sujautettua osan kauden kesäkurpitsasadosta!
5
0


Ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 rklvoita
  • 1sipuli
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 1–2kesäkurpitsaa (300 g)
  • 2 dlruokakermaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • ½ dlhienonnettua rakuunaa
Tulosta

Kesäkurpitsa-jauhelihakastike valmistuu näin:

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla voissa. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Jatka hetki paistamista. Lisää vehnäjauhot ja jatka ruskistamista. Lisää vesi ja murskattu lihaliemikuutio.
  2. Kuutioi kesäkurpitsat noin sentin paloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Paista hetki ja lisää ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla. Lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Tarjoa kesäkurpitsa-jauhelihakastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »