Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras jauhelihakastike

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Jauhelihakastike on arkiruokien ehdoton klassikko. Tällä ohjeella syntyy herkullinen ja riittoisa jauhelihakastike, joka sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Suosittelemme!

27.6.2005
Reseptin ainekset
8 annosta
Paras jauhelihakastike
800 g
naudan paistijauhelihaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
ruokaöljyä (kuullottamiseen)
500 g
paseerattua tomaattia
4 dl
vettä
3 rkl
lihafondia
2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
3/4 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Paras jauhelihakastike – ohje:

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Ruskista jauheliha pannulla kahdessa erässä omassa rasvassaan. Lisää kumpaankin erään loppuvaiheessa 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Kumoa paistetut lihat isoon paistokasariin.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla ja kumoa kasariin.
  4. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku.

Vinkit!

  • Paseerattu tomaatti on siivilän läpi puserrettua, sileää tomaattikastiketta. Voit käyttää myös tomaattimurskaa. Hyppysellinen sokeria taittaa kärjen tomaatin hapokkuudelta.
  • Jos annos on suuri perheellesi, pakasta loput kerta-annoksina ja pelasta sillä nälkäinen hätätilassa. 
  • Jauhelihakastikkeen lopun voi käyttää myös uunissa valmistettavien lämpimien voileipien päällysteenä juustoraasteen kanssa.
  • Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat perinteisen kastikkeen alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt