


Paras jauhelihakastike
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Jauhelihakastike on arkiruokien ehdoton klassikko. Tällä ohjeella syntyy herkullinen ja riittoisa jauhelihakastike, joka sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
8 annosta
Paras jauhelihakastike
800 g
naudan paistijauhelihaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
ruokaöljyä (kuullottamiseen)
500 g
paseerattua tomaattia
4 dl
vettä
3 rkl
lihafondia
2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton)
3/4 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Paras jauhelihakastike – ohje:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Ruskista jauheliha pannulla kahdessa erässä omassa rasvassaan. Lisää kumpaankin erään loppuvaiheessa 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Kumoa paistetut lihat isoon paistokasariin.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla ja kumoa kasariin.
- Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku.
Vinkit!
- Paseerattu tomaatti on siivilän läpi puserrettua, sileää tomaattikastiketta. Voit käyttää myös tomaattimurskaa. Hyppysellinen sokeria taittaa kärjen tomaatin hapokkuudelta.
- Jos annos on suuri perheellesi, pakasta loput kerta-annoksina ja pelasta sillä nälkäinen hätätilassa.
- Jauhelihakastikkeen lopun voi käyttää myös uunissa valmistettavien lämpimien voileipien päällysteenä juustoraasteen kanssa.
- Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat perinteisen kastikkeen alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat