Maku

Klassinen jauhelihakastike

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Jauhelihakastike on arkiruokien ehdoton klassikko. Tällä ohjeella syntyy herkullinen ja riittoisa jauhelihakastike, joka sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Suosittelemme!
LA
MA
MU
3.83
2
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (8 annosta)

  • 800 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä (kuullottamiseen)
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 4 dlvettä
  • 3 rkllihafondia
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Ruskista jauheliha pannulla kahdessa erässä omassa rasvassaan. Lisää kumpaankin erään loppuvaiheessa 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Kumoa paistetut lihat isoon paistokasariin.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla ja kumoa kasariin.

Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku.

  • Paseerattu tomaatti on siivilän läpi puserrettua, sileää tomaattikastiketta. Voit käyttää myös tomaattimurskaa. Hyppysellinen sokeria taittaa kärjen tomaatin hapokkuudelta.
  • Jos annos on suuri perheellesi, pakasta loput kerta-annoksina ja pelasta sillä nälkäinen hätätilassa. 
  • Jauhelihakastikkeen lopun voi käyttää myös uunissa valmistettavien lämpimien voileipien päällysteenä juustoraasteen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.83
2 kommenttia