Maku

Klassinen jauhelihakastike

45 min
3.8
2

Klassinen jauhelihakastike

LA
MA
MU
2
3.8
Jauhelihakastike on arkiruokien ehdoton klassikko. Tällä ohjeella syntyy herkullinen ja riittoisa jauhelihakastike, joka sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Suosittelemme!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä (kuullottamiseen)
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 4 dlvettä
  • 3 rkllihafondia
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Ruskista jauheliha pannulla kahdessa erässä omassa rasvassaan. Lisää kumpaankin erään loppuvaiheessa 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Kumoa paistetut lihat isoon paistokasariin.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla ja kumoa kasariin.

Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna jauhelihakastike kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku.

  • Paseerattu tomaatti on siivilän läpi puserrettua, sileää tomaattikastiketta. Voit käyttää myös tomaattimurskaa. Hyppysellinen sokeria taittaa kärjen tomaatin hapokkuudelta.
  • Jos annos on suuri perheellesi, pakasta loput kerta-annoksina ja pelasta sillä nälkäinen hätätilassa. 
  • Jauhelihakastikkeen lopun voi käyttää myös uunissa valmistettavien lämpimien voileipien päällysteenä juustoraasteen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä