Kotivinkki

Jauhelihakastike, joka pelastaa arkesi

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tämä jauhelihakastike toimii pastan kanssa, kaalilaatikossa, chili con carnessa sekä lämpimien leipien, pizzojen ja tortillojen täytteenä. Tee siis samalla iso satsi pakastimeen. Pienellä vaivalla pelastat monta arki-iltaa.
5
0
Julkaistu: 22.2.2016


Reseptin ainekset (4–5 annosta)

  • 1sipuli
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 1–2varsisellerin vartta
  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 1 prkpaseerattua tomaattia (500 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlpunaviinietikkaa
Tulosta

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös varsisellerin varret. 

2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli sekä muut kasvikset keskilämmöllä. Siirrä kasvikset kattilaan. 

3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauheliha. Kumoa myös ruskistunut jauheliha kattilaan.

4. Jatka jauhelihakastikkeen valmistusta kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet etikkaa lukuun ottamatta. Keitä 20–30 minuuttia hiljalleen poreillen. Sekoita jauhelihakastiketta välillä.

5. Viimeistele etikkatilkalla. Tarjoa jauhelihakastike pastan kanssa tai käytä tortillojen, pitsan tai piiraan täytteenä.

Kastike sopii loistavasti tähän kaalilaatikkoon ja näihin lämpimiin voileipiin!

Kommentoi »