


Maailman paras jauhelihakastike pelastaa arkesi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tämä jauhelihakastike toimii pastan kanssa, kaalilaatikossa, chili con carnessa sekä lämpimien leipien, pizzojen ja tortillojen täytteenä. Tee siis samalla iso satsi pakastimeen. Pienellä vaivalla pelastat monta arki-iltaa.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1–2
varsisellerin vartta
1 rkl
ruokaöljyä
400 g
jauhelihaa
1 prk
paseerattua tomaattia (500 g)
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
2 tl
punaviinietikkaa
Maailman paras jauhelihakastike – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös varsisellerin varret.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli sekä muut kasvikset keskilämmöllä. Siirrä kasvikset kattilaan.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauheliha. Kumoa myös ruskistunut jauheliha kattilaan.
- Jatka jauhelihakastikkeen valmistusta kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet etikkaa lukuun ottamatta. Keitä 20–30 minuuttia hiljalleen poreillen. Sekoita jauhelihakastiketta välillä.
- Viimeistele etikkatilkalla. Tarjoa jauhelihakastike pastan kanssa tai käytä tortillojen, pizzan tai piirakan täytteenä.
Vinkit!
- Kastike sopii myös loistavasti tähän kaalilaatikkoon ja näihin lämpimiin voileipiin!
- Katso myös ruskean jauhelihakastikkeen ohje, jolla valmistat perinteisen kastikkeen alle puolessa tunnissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat