Kotivinkki

Lämpimät voileivät ja ihana salaatti

30 min
0
0

Lämpimät voileivät ja ihana salaatti

Lämpimät voileivät ovat loistava tähderuoka. Käytä leipiin jauhelihakastikkeen loput, keitetyt kasvikset, juustokannikat ja vaikka oliivi- ja kaprispurkkien pohjat. Leipien juju on kuohkea kananmuna-juustoraastekuorrutus.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 400 gjauhelihaa tai tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta
  • 300 gjuustoraastetta (emmental)
  • 3kananmunaa
  • 1 rkldijonsinappia
  • 2 rklkapriksia
  • 8ruisleipää

Salaatti leipien rinnalle

  • ½pieni punasipuli
  • 1–2porkkanaa
  • 50–100 gsilmusalaattia tai sinimailasen ituja
  • pieni lehtipersiljanippu
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 rklvettä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Loistavat lämpimät voileivät syntyvät myös tähteeksi jääneestä jauhelihakastikkeesta.

2. Yhdistä juustoraaste, kananmunat, sinappi ja kaprikset tasaiseksi seokseksi.

3. Levitä ruisleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa paistettu jauheliha tai jauhelihakastike leiville ja levitä tasaisiksi kerroksiksi. Lusikoi päälle juustoseosta. 

4. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa. 

5. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo suikaleet kylmällä vedellä, jotta sipulin väkevyys hieman taittuu.

6. Kuori ja höylää porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Yhdistä sipulisuikaleista, porkkananauhoista, silmusalaatista ja lehtipersiljasta salaatti.

6. Sekoita etikasta, sokerista ja vedestä pieni raikas kastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa lämpivät voileivät salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä