


Lämpimät voileivät ja ihana salaatti
Lämpimät voileivät ovat loistava tähderuoka. Käytä leipiin jauhelihakastikkeen loput, keitetyt kasvikset, juustokannikat ja vaikka oliivi- ja kaprispurkkien pohjat. Leipien juju on kuohkea kananmuna-juustoraastekuorrutus.
1. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Loistavat lämpimät voileivät syntyvät myös tähteeksi jääneestä jauhelihakastikkeesta.
2. Yhdistä juustoraaste, kananmunat, sinappi ja kaprikset tasaiseksi seokseksi.
3. Levitä ruisleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa paistettu jauheliha tai jauhelihakastike leiville ja levitä tasaisiksi kerroksiksi. Lusikoi päälle juustoseosta.
4. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
5. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo suikaleet kylmällä vedellä, jotta sipulin väkevyys hieman taittuu.
6. Kuori ja höylää porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Yhdistä sipulisuikaleista, porkkananauhoista, silmusalaatista ja lehtipersiljasta salaatti.
6. Sekoita etikasta, sokerista ja vedestä pieni raikas kastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa lämpivät voileivät salaatin kanssa.