Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lämpimät voileivät ja ihana salaatti

30 min

Lämpimät voileivät ovat loistava tähderuoka. Käytä leipiin jauhelihakastikkeen loput, keitetyt kasvikset, juustokannikat ja vaikka oliivi- ja kaprispurkkien pohjat. Leipien juju on kuohkea kananmuna-juustoraastekuorrutus.

22.2.2016
Reseptin ainekset
6-8 annosta
400 g
jauhelihaa tai tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta
300 g
juustoraastetta (emmental)
3
kananmunaa
1 rkl
dijonsinappia
2 rkl
kapriksia
8
ruisleipää
Salaatti leipien rinnalle
½
pieni punasipuli
1–2
porkkanaa
50–100 g
silmusalaattia tai sinimailasen ituja
pieni lehtipersiljanippu
1 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sokeria
1 rkl
vettä

1. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Loistavat lämpimät voileivät syntyvät myös tähteeksi jääneestä jauhelihakastikkeesta.

2. Yhdistä juustoraaste, kananmunat, sinappi ja kaprikset tasaiseksi seokseksi.

3. Levitä ruisleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa paistettu jauheliha tai jauhelihakastike leiville ja levitä tasaisiksi kerroksiksi. Lusikoi päälle juustoseosta. 

4. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa. 

5. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo suikaleet kylmällä vedellä, jotta sipulin väkevyys hieman taittuu.

6. Kuori ja höylää porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Yhdistä sipulisuikaleista, porkkananauhoista, silmusalaatista ja lehtipersiljasta salaatti.

6. Sekoita etikasta, sokerista ja vedestä pieni raikas kastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa lämpivät voileivät salaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt