


Suussa sulava kaalilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suussa sulava kaalilaatikko on mehukkaampi versio klassikkoruoasta. Pohjana on hyvä jauhelihakastike, jota kannattaa tehdä samalla suurempi satsi pakastimeen ja tarjota kiireisinä päivinä pastan kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 ½ dl
rikottua esikypsennettyä ohraa
4 dl
vettä
1 tl
suolaa
Jauhelihakastike
1
sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1–2
varsisellerin vartta
1 rkl
ruokaöljyä
400 g
jauhelihaa
1 prk
paseerattua tomaattia (500 g)
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
2 tl
punaviinietikkaa
Kaali + liemi
1 kg
kaalia
1 rkl
ruokaöljyä
2 dl
ruokakermaa kaurakermaa tai lihalientä
Tarjoiluun
suolakurkkuja
smetanaa
Suussa sulava kaalilaatikko – ohje:
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää ohra sekä suola ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää. Siirrä kypsä ohra kattilasta sivuun odottamaan.
- Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös varsisellerin varret.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuli, porkkanat ja sellerit keskilämmöllä. Siirrä kasvikset kattilaan.
- Ruskista kasarissa seuraavaksi jauheliha. Kumoa myös ruskistunut jauheliha kattilaan.
- Jatka jauhelihakastikkeen valmistusta kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet etikkaa lukuun ottamatta. Keitä 20–30 minuuttia hiljalleen poreillen. Sekoita jauhelihakastiketta välillä.
- Suikaloi kaali. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia pehmeämmäksi kannen alla välillä sekoittaen.
- Viimeistele jauhelihakastike etikkatilkalla ja yhdistä se pehmenneen kaalin ja kypsän ohran kanssa.
- Kumoa seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma tai lihaliemi.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko suolakurkkujen ja smetanan kanssa.
Vinkit!
- Tee jauhelihakastiketta kerralla tupla tai tripla-annos ja tarjoa pastan kanssa tai lämpimien voileipien, pizzan sekä tortillojen täytteenä.
- Ota talteen myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat