Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suussa sulava kaalilaatikko

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Suussa sulava kaalilaatikko on mehukkaampi versio klassikkoruoasta. Pohjana on hyvä jauhelihakastike, jota kannattaa tehdä samalla suurempi satsi pakastimeen ja tarjota kiireisinä päivinä pastan kanssa.

22.2.2016
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 ½ dl
rikottua esikypsennettyä ohraa
4 dl
vettä
1 tl
suolaa
Jauhelihakastike
1
sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1–2
varsisellerin vartta
1 rkl
ruokaöljyä
400 g
jauhelihaa
1 prk
paseerattua tomaattia (500 g)
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
2 tl
punaviinietikkaa
Kaali + liemi
1 kg
kaalia
1 rkl
ruokaöljyä
2 dl
ruokakermaa kaurakermaa tai lihalientä
Tarjoiluun
suolakurkkuja
smetanaa

Suussa sulava kaalilaatikko – ohje:

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää ohra sekä suola ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää. Siirrä kypsä ohra kattilasta sivuun odottamaan.
  2. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös varsisellerin varret.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuli, porkkanat ja sellerit keskilämmöllä. Siirrä kasvikset kattilaan. 
  4. Ruskista kasarissa seuraavaksi jauheliha. Kumoa myös ruskistunut jauheliha kattilaan.
  5. Jatka jauhelihakastikkeen valmistusta kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet etikkaa lukuun ottamatta. Keitä 20–30 minuuttia hiljalleen poreillen. Sekoita jauhelihakastiketta välillä.
  6. Suikaloi kaali. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia pehmeämmäksi kannen alla välillä sekoittaen. 
  7. Viimeistele jauhelihakastike etikkatilkalla ja yhdistä se pehmenneen kaalin ja kypsän ohran kanssa.
  8. Kumoa seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma tai lihaliemi.
  9. Kypsennä kaalilaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko suolakurkkujen ja smetanan kanssa.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt