Kotivinkki

Mehevämpi kaalilaatikko

1 h 30 min
0
0

Mehevämpi kaalilaatikko

Tämä kaalilaatikko on mehukkaampi versio klassikkoruoasta. Pohjana on hyvä jauhelikastike, jota kannattaa tehdä samalla suurempi satsi pakastimeen ja tarjota kiireisinä päivinä pastan kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 ½ dlrikottua esikypsennettyä ohraa
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Jauhelihakastike

  • 1sipuli
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 1–2varsisellerin vartta
  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 1 prkpaseerattua tomaattia (500 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlpunaviinietikkaa

Kaali + liemi

  • 1 kgkaalia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 dlruokakermaa kaurakermaa tai lihalientä

Tarjoiluun

  • suolakurkkuja
  • smetanaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää ohra sekä suola ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää. Siirrä kypsä ohra kattilasta sivuun odottamaan.

2. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkana. Kuutioi myös varsisellerin varret.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuli, porkkanat ja sellerit keskilämmöllä. Siirrä kasvikset kattilaan. 

4. Ruskista kasarissa seuraavaksi jauheliha. Kumoa myös ruskistunut jauheliha kattilaan.

5. Jatka jauhelihakastikkeen valmistusta kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet etikkaa lukuun ottamatta. Keitä 20–30 minuuttia hiljalleen poreillen. Sekoita jauhelihakastiketta välillä.

6. Suikaloi kaali. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia pehmeämmäksi kannen alla välillä sekoittaen. 

7. Viimeistele jauhelihakastike etikkatilkalla ja yhdistä se pehmenneen kaalin ja kypsän ohran kanssa.

8. Kumoa seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma tai lihaliemi.

9. Kypsennä kaalilaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko suolakurkkujen ja smetanan kanssa.

Vink vink. Tee jauhelihakastiketta kerralla tupla tai tripla-annos ja tarjoa pastan kanssa tai lämpimien voileipien, pizzan sekä tortillojen täytteenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä