Kotivinkki

Parempi pizzapohja

45 min
4
0

Parempi pizzapohja

Pizzapohja on sitä maukkaampi, mitä pidemmän aikaa maltat antaa sen kohota liinan alla.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • ½ pkttuorehiivaa
  • 3 dlvettä
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Aloita pizzapohjan valmistus murustamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja täysjyväjauhot sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää loput jauhot ja vaivaa 10 minuuttia tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.

3. Jätä taikina liinan alle lepäämään vähintään 15 minuutiksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä maukkaampi pitsapohjasta tulee.

Tee pizzapohjasta vaikka kuvan pinaatti-sienipizza

Pizzapohjaa ei tarvitse valella aina tomaattikastikkeella, kerros juustoa riittää. Sen päälle ripotellut sienet tekevät pitsasta gourmetruokaa.Tarvitset täytteeseen:

1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
4 dl paistettuja pilkottuja
metsäsieniä (tai n. 1 ½ l tuoreita)
100 g tuoretta pinaattia (tai 150 g
pakasteena)
ripaus suolaa ja mustapippuria
150 g mozzarellajuustoraastetta
n. 50 g parmesaania raastettuna
neitsytoliiviöljyä

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipulit. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa sienistä irtoavasta nesteestä on haihtunut.

2. Revi pinaatinlehdistä keskiruoti pois. Lisää pinaatinlehdet pannulle ja kuumenna ne pehmeiksi. Jos käytät pakastepinaattia, sulata, valuta ja lisää myös se tässä vaiheessa. Mausta pinaattiseos ripauksella suolaa ja pippuria.

3. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan. Kauli jokainen pala pitsapohjaksi, jonka halkaisija on noin 20 senttiä. Nosta pohjat kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Laita uuni kuumenemaan täydelle lämmölle (250–275 astetta). Jos valittavana on kiertoilmatoiminto alalämmöllä, valitse se, muussa tapauksessa tasalämpö.

5. Jaa mozzarellajuustoraaste pitsapohjille. Lusikoi juuston päälle sieniseos ja vielä parmesaania. Pirskota sienipizzojen päälle hyvää oliiviöljyä juuri ennen paistamista.

6. Paista sienipizzat pelti kerrallaan uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Vinkki!

Valmistusaika koskee pizzapohjaa. Sienipizzaan menee noin tunti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä