
Keksimochit & muut japanilaiset leivonnaiset – 5 söpöä ideaa Japani-intoilijan herkkupöytään
Herkkuterveisiä Japanista! Lisäsimme japanilaisiin suosikkileivonnaisiin tuttuja vivahteita. Maistuisiko matchatiramisu, keksitaikinamochit tai luonnonkalalla täytetyt höyrysämpylät?
1. Donitsi kuin koru
Japanilaiset mochi-donitsit ovat tavallisia donitseja tahmeammat. Koristele ne Nutellalla ja pistaasipähkinöillä.

2. Söpöt juhlatikkarit
Tee supersöpöt dango-kakkutikkarit japanilaisten dangojen eli makeiden jälkiruokamykyjen inspiroimana. Vaahterasiirapin ja soijakastikkeen yhdistelmää käytetään Japanissa usein jälkiruokana nautittavien dangojen kastikkeena. Tässä veikeä makupari maustaa kakkupohjaa.

3. Keksitaikinaa mocheissa
Cookie dough -täytteiset japanilaiset mochit ovat keksihiiren unelmaleivonnainen. Keksitaikina-mochien ohjeen vaihekuvien kanssa saat täältä.

4. Kahden maan makuja
Nikumanit eli japanilaiset höyrysämpylät syntyvät nyt Suomi-twistillä. Pehmoiset nikumanit täytetään misotahnalla maustetulla kotimaisella järvikalalla.

5. Kukkiva jälkiruoka
Japani kohtaa Italian superkauniissa jälkiruoassa. Matcha-mangotiramisun ohjeen saat täältä.
