Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Japanilaiset mochi-donitsit ovat tavallisia donitseja tahmeammat (ja söpömmät!)

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Nutellalla ja pistaasipähkinöillä koristellut mochi-donitsit ovat kuin pieniä suloisia rannerenkaita! Raaskitko haukata?

12.2.2024
Reseptin ainekset
20 kpl
3 dl
tahmeaa riisijauhoa (esim. Cock Brand)
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
50 g
voita
1
muna
1 dl
kevytmaitoa
3 rkl
sokeria
Kuorrute
1¾ dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl
kevytmaitoa
3 rkl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa)
½ dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
Lisäksi
1 l
rypsiöljyä paistamiseen

Mochi-donitsit – ohje:

  1. Sekoita kulhossa riisijauho, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, muna, maito ja sokeri. Yhdistä märät ja kuivat ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
  3. Leikkaa leivinpaperista noin 10 × 10 cm:n paloja. Pursota taikinasta leivinpaperipalojen päälle pieniä kekoja ympyrän muotoon. Varmista, että keot ovat tiiviisti vierekkäin.
  4. Kuumenna öljy kattilassa 170–180 asteiseksi. Pane donitsi kerrallaan kattilaan leivinpaperin kanssa. Kun donitsi lähtee kypsymään, leivinpaperi irtoaa. Nappaa irronnut paperi pihdeillä pois öljystä. Uppopaista kutakin donitsia 1–2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Jäähdytä.
  5. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää maito ja Nutella. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kasta donitsien toinen puoli kuorrutteeseen. Koristele hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.

Vinkit!

  • Tahmeaa riisijauhoa löytyy esimerkiksi aasialaisista ruokakaupoista.
  • Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt