


Nikumanit eli pehmoiset japanilaiset höyrysämpylät Suomi-twistillä – sisällä misotahnalla maustettua kotimaista järvikalaa
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Nikumanit eli japanilaiset höyrysämpylät täytetään usein porsaanlihalla. Tällä kertaa täytteeksi sujahtaa misotahnalla maustettua suomalaista järvikalaa.
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 dl
kookosmaitoa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
Täyte
1 tlk (160/240 g)
luonnonkalasäilykettä (Pielisen kalajaloste)
2 tl
vaaleaa misotahnaa
1 rku
ruohosipulia hienonnettuna
Nikumanit eli japanilaiset höyrysämpylät – ohje:
- Lämmitä kookosmaito 42 asteiseksi. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita kuivat aineet kookosmaitoon. Vaivaa taikinaa hetki, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Tee täyte. Valuta kala ja soseuta se haarukalla. Mausta kala misotahnalla ja ruohosipulilla (säästä ruohosipulia hieman koristeluun).
- Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palloiksi.
- Taputtele taikina litteäksi (ø 10 cm) ja lisää täytettä keskelle. Käännä reunat kiinni. Pane sämpylä saumapuoli alaspäin pienelle palalle leivinpaperia. Tee samoin kaikki sämpylät.
- Pane sämpylät leivinpapereiden kanssa höyrytyskoriin kahteen kerrokseen. Anna kohota 20–30 minuuttia. Sämpylät saavat ottaa hieman toisiinsa kiinni.
- Höyrytä sämpylät kypsiksi kiehuvan vesikattilan päällä 10–15 minuutin ajan. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa kuumina.
Vinkki!
Voit käyttää täytteeseen kalan sijaan Härkistä, jonka maustat misotahnalla, tai kokeile helppoa paputäytettä. Hienonna 150 g kypsiä mustapapuja haarukalla. Lisää 1–2 rkl rypsiöljyä. Mausta miso-tahnalla ja ruohosipulilla.
Voit höyryttää sämpylät ilman höyrytyskoria laakeassa kannellisessa paistokasarissa. Lisää kasarin pohjalle 0,5 cm kerros vettä ja kuumenna höyryäväksi. Pane muutama sämpylä kerrallaan leivinpaperin päälle pannulle ja aseta kansi päälle. Höyrytä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat