


Dango-kakkutikkarit – tee supersöpöt juhlatikkarit japanilaisten dangojen eli makeiden jälkiruokamykyjen inspiroimana
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vaahterasiirapin ja soijakastikkeen yhdistelmää käytetään Japanissa usein jälkiruokana nautittavien dangojen kastikkeena. Tässä veikeä makupari maustaa kakkupohjaa. Vaaleanpunainen kuvastaa kirsikankukkaa, valkoinen lunta ja vihreä nurmikkoa.
Reseptin ainekset
8 annosta
2
munaa
1 dl
vaahterasiirappia
1 tl
soijakastiketta
1½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
1 rs (200 g)
sitruunatuorejuustoa
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
¼ tl
matchajauhetta
1 tl
vadelmajauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
12
puista grillaustikkua
Dango-kakkutikkarit – ohje:
- Vatkaa kulhossa munat ja vaahterasiirappi. Mausta soijakastikkeella. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne munaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (20 × 30 cm).
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.
- Murenna kakkupohja kulhoon. Lisää notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele massasta 24 palloa ja siirrä ne jääkaappiin.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jaa suklaa 3 kulhoon. Mausta yksi suklaista matchajauheella, toinen vadelmajauheella ja kolmas vaniljasokerilla.
- Kasta kakkupallot suklaaseen (8 palloa kuhunkin makuun). Siirrä leivinpaperin päälle jähmettymään.
- Pujota pallot puutikkuihin: ensin vihreä, sitten valkoinen ja punainen. Voit halutessasi ripotella pallojen päälle lisää vadelma- ja matchajauhetta sekä vaniljasokeria.
- Jos et herkuttele dangoilla heti, pakkaa ne kannelliseen rasiaan ja säilytä kuivassa ja viileässä. Dangot säilyvät hyvänä 3–4 päivää.
Vinkki!
Tee vadelmajauhe itse murskaamalla tehosekoittimessa 0,5 dl pakastekuivattuja vadelmia. Siivilöi siemenet pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat