


Keksitaikina-mochit – cookie dough -täytteiset japanilaiset mochit ovat keksihiiren unelmaleivonnainen
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mmm, mikä maku! Suklaan ja maapähkinävoin makuisella keksitaikinalla täytetyt mochit saavat herkkusuun hyräilemään onnesta. Katso vaihekuvat ja onnistut helposti mochien muotoilussa.
Reseptin ainekset
12 kpl
2 dl
tahmeaa riisijauhoa (esim. Cock Brand)
4 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
sokeria
1¾ dl
kevytmaitoa
20 g
voita
Täyte
1 dl
mantelijauhetta
¼ tl
suolaa
1 dl
maapähkinävoita (crunchy)
1 dl (70 g)
maitosuklaata rouhittuna
½ dl
vaahterasiirappia
Lisäksi
maissitärkkelystä leivontaan
Keksitaikina-mochit – ohje:
- Valmista ensin täyte. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja suola. Lisää pähkinävoi, suklaa ja siirappi. Sekoita massaksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele palloiksi. Pane pallot lautaselle ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Tee taikina. Mittaa riisijauho, maissitärkkelys, sokeri ja maito mikronkestävään kulhoon. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Peitä kulho mikronkestävällä kelmulla ja tee kelmuun muutama reikä. Kuumenna mikrossa 4 minuuttia.
- Lisää taikinaan voi. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Ota täytepallot huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen mochien muotoilua. Jaa mochitaikina 12 osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot maissitärkkelyksen avulla ohuiksi pyöreiksi levyiksi (ø 10 cm) niin, että reunat ovat hieman keskiosaa ohuemmat.
- Aseta taikinalevyt yksi kerrallaan pieneen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Lisää päälle täytepallo. Painele reunat keskelle tiiviisti. Täytä samoin kaikki mochit.
Vinkki!
Saat mocheista vegaaniset, kun vaihdat suklaan vegaaniseen ja maidon veteen sekä korvaat voin maidottomalla margariinilla.
Voit myös pakastaa mochit ja tarjota ne hieman kohmeisina. Nautinto on tällöin hieman jäätelömäinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat