Isoäidin keksipurkilla rapisee! 6 x iki-ihanat pikkuleivät nostalgiannälkään
Ruoka
Isoäidin keksipurkilla rapisee! 6 x iki-ihanat pikkuleivät nostalgiannälkään
Nyt kaivetaan mummin reseptivihko esiin ja leivotaan pikkuleipiä sen seitsemää sorttia! Kaneliässiä, Hanna-tädin kakkuja, lusikkaleipiä... Koska viimeksi olet rouskutellut näitä mureita keksipurkin aarteita?
15.12.2020
 |
Meillä kotona

1. Hanna-tädin kakut

Kun kerma pääsi happanemaan, eikä sitä voinut enää lorauttaa kahviin, isoäiti leipoi Hanna-tädin kakkuja. Kerman lisäksi tarvitsetkin vain viisi raaka-aineita.

2. Kaneliässät

Mummon peltipurkissa on aina kaneliässiä. Tee nämä iki-ihanat pikkuleivät kuten isoäitikin: käytä voita ja koristele tilanteen mukaan eli arkena kanelilla, juhlaan sokeri-kaneliseoksella. "Helppo, hyvä ja toimiva resepti!" lukijamme kirjoittaa.

3. Wilhelmiinat

"Parhaat keksit ikinä!" lukijamme suitsuttaa. Wilhelmiinat eivät ulkonäöllä koreile, mutta mureudessaan ne ovat vertaansa vailla. Lisäksi viipalepikkuleivät on superhelppoja valmistaa.

4. Lusikkaleivät

Murea taikina, makea hillosydän ja hampaissa rapiseva sokerihuntu. Kun isoäiti halusi juhlia kunnolla, hän kattoi kahvipöytään lusikkaleipiä. Nappaa perinteisten lusikkaleipien resepti tai leivo tällä kertaa äidin omenaisia lusikkaleipiä.

5. Herrasväen pikkuleivät

Koska viimeksi sait haukata herrasväen pikkuleipää? Sokerissa pyöritetyt ja hillolla täytetyt herkkupalat kuuluvat pikkuleipien aateliin. "Tein pari päivää sitten kaksinkertaisen taikinan. Ja kaikki on jo syöty. Nyt tehdään jo uutta taikinaa", lukijamme kiittää reseptiämme.

6. Kauralastut

Kuka voisi vastustaa voin, sokerin ja kaurahiutaleiden karamelliseksi kypsynyttä liittoa? "Huippuhyviä! Omaan makuuni juuri sopivan rapean sitkeitä, karamellisoituneita ja mureita kauralastuja", lukijamme kirjoittaa. Katso kauralastujen resepti.

Kommentoi »