Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kaneliässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Tee kuten mummokin: suosi voita, koristele tilanteen mukaan eli arkeen kanelilla, juhlaan sokeri-kaneliseoksella ja pidä huoli, että pikkuleipäpurkki on aina täynnä.

Reseptin ainekset 45 kpl
Kaneliässät
200 gvoita
2 dlsokeria
2munaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia
1 tlleivinjauhetta
Pinnalle
2 tlkanelia
Kaneliässät leivotaan näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
- Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Ota ruokalusikallinen taikinaa käteesi ja kieritä siitä jauhoja apuna käyttäen pikkusormen paksuinen tanko. Muotoile tanko S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle.
- Ripottele päälle kaneli.
- Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Jos haluat kaneliässille sokeri-kanelipinnan, yhdistä 1 dl sokeria ja 2 tl kanelia ja 1 tl vaniljasokeria. Kierittele taikinatangot sokeriseoksessa ennen ässäksi muotoilua.