Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minKaneliässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Tee kuten mummokin: suosi voita, koristele tilanteen mukaan eli arkeen kanelilla, juhlaan sokeri-kaneliseoksella ja pidä huoli, että pikkuleipäpurkki on aina täynnä.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.11.2018

Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
Ainekset (45 kpl)
Kaneliässät
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 2munaa
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 1 tlleivinjauhetta
Pinnalle
- 2 tlkanelia
Kaneliässät leivotaan näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
- Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Ota ruokalusikallinen taikinaa käteesi ja kieritä siitä jauhoja apuna käyttäen pikkusormen paksuinen tanko. Muotoile tanko S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle.
- Ripottele päälle kaneli.
- Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Jos haluat kaneliässille sokeri-kanelipinnan, yhdistä 1 dl sokeria ja 2 tl kanelia ja 1 tl vaniljasokeria. Kierittele taikinatangot sokeriseoksessa ennen ässäksi muotoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.13