


Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kaneliässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Tee kuten mummokin: suosi voita, koristele tilanteen mukaan eli arkeen kanelilla, juhlaan sokeri-kaneliseoksella ja pidä huoli, että pikkuleipäpurkki on aina täynnä.
Reseptin ainekset
45 kpl
Kaneliässät
200 g
voita
2 dl
sokeria
2
munaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
2 tl
kanelia
Kaneliässät leivotaan näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
- Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Ota ruokalusikallinen taikinaa käteesi ja kieritä siitä jauhoja apuna käyttäen pikkusormen paksuinen tanko. Muotoile tanko S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle.
- Ripottele päälle kaneli.
- Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Jos haluat kaneliässille sokeri-kanelipinnan, yhdistä 1 dl sokeria ja 2 tl kanelia ja 1 tl vaniljasokeria. Kierittele taikinatangot sokeriseoksessa ennen ässäksi muotoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat