Maku

Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin

1 h 40 min
4.06
8

Kaneliässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Tee kuten mummokin: suosi voita, koristele tilanteen mukaan eli arkeen kanelilla, juhlaan sokeri-kaneliseoksella ja pidä huoli, että pikkuleipäpurkki on aina täynnä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (45 kpl)

Kaneliässät

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 2 tlkanelia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kaneliässät leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
  3. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
  4. Ota ruokalusikallinen taikinaa käteesi ja kieritä siitä jauhoja apuna käyttäen pikkusormen paksuinen tanko. Muotoile tanko S-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle.
  5. Ripottele päälle kaneli.
  6. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki!

Jos haluat kaneliässille sokeri-kanelipinnan, yhdistä 1 dl sokeria ja 2 tl kanelia ja 1 tl vaniljasokeria. Kierittele taikinatangot sokeriseoksessa ennen ässäksi muotoilua.

MITÄ PIDIT?
4.06