Maku

Kaneliässät

1 h 25 min
4.1
8

Kaneliässät

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 1 tlkanelia
  • 1 dlsokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN50 min

Ässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Dippaa kaneliässät kahviin tai teehen, tai murenna vaikka jäätelön päälle!
Valmistus: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta taikina jääkaappiin viilentymään ainakin puoleksi tunniksi.
Leivo taikinasta pitkiä sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista noin 10 cm:n paloja.
Sekoita kaneli ja sokeri lautasella. Kierittele taikinatangot sokerissa, käännä S-muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista kaneliässiä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ässät saavat hieman väriä pintaansa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä