Maku

Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä

1 h 20 min
MU
3.83
2

Hanna-tädin kakut ovat mureudessaan vertaansa vailla. Jos kermapurkki pääsi hapantumaan jääkaapissa, älä epäröi käyttää sitä – niin mummokin tekisi!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (45 kpl)

Hanna-tädin kakut

  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 5vehnäjauhoja
  • 3 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Hanna-tädin kakut leivotaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kermaseokseen.
  3. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Pyöritä taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin leviämisvaraa.
  5. Paista Hanna-tädin kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä suljetussa purkissa. Ne voi myös pakastaa maksimissaan kuukaudeksi.

MITÄ PIDIT?
3.83