Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Hanna-tädin kakut ovat mureudessaan vertaansa vailla. Jos kermapurkki pääsi hapantumaan jääkaapissa, älä epäröi käyttää sitä – niin mummokin tekisi!

Reseptin ainekset 45 kpl
Hanna-tädin kakut
200 gvoita
3 dlsokeria
1 1/2 dlkuohukermaa
5 dlvehnäjauhoja
3 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
Hanna-tädin kakut leivotaan näin:
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kermaseokseen.
- Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pyöritä taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin leviämisvaraa.
- Paista Hanna-tädin kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä suljetussa purkissa. Ne voi myös pakastaa maksimissaan kuukaudeksi.