3,8(72)
Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Hanna-tädin kakut ovat mureudessaan vertaansa vailla. Jos kermapurkki pääsi hapantumaan jääkaapissa, älä epäröi käyttää sitä – niin mummokin tekisi!
Julkaistu 27.11.2018
Maku
Reseptin ainekset 45 kpl
Hanna-tädin kakut
200 gvoita
3 dlsokeria
1 1/2 dlkuohukermaa
5 dlvehnäjauhoja
3 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta

Hanna-tädin kakut leivotaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kermaseokseen.
  3. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Pyöritä taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin leviämisvaraa.
  5. Paista Hanna-tädin kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä suljetussa purkissa. Ne voi myös pakastaa maksimissaan kuukaudeksi.

7 kommenttia