


Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Hanna-tädin kakut ovat mureudessaan vertaansa vailla. Jos kermapurkki pääsi hapantumaan jääkaapissa, älä epäröi käyttää sitä – niin mummokin tekisi!
Reseptin ainekset
45 kpl
Hanna-tädin kakut
200 g
voita
3 dl
sokeria
1 ½ dl
kuohukermaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Hanna-tädin kakut – ohje:
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kermaseokseen.
- Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pyöritä taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin leviämisvaraa.
- Paista Hanna-tädin kakut 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä suljetussa purkissa. Ne voi myös pakastaa maksimissaan kuukaudeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat