Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minHanna-tädin kakut ovat mureudessaan vertaansa vailla. Jos kermapurkki pääsi hapantumaan jääkaapissa, älä epäröi käyttää sitä – niin mummokin tekisi!
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.11.2018

Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
Reseptin ainekset (45 kpl)
Hanna-tädin kakut
- 200 gvoita
- 3 dlsokeria
- 1 1/2 dlkuohukermaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 3 dlperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
Hanna-tädin kakut leivotaan näin:
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kermaseokseen.
- Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pyöritä taikinasta kirsikkatomaatin kokoisia palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin leviämisvaraa.
- Paista Hanna-tädin kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä suljetussa purkissa. Ne voi myös pakastaa maksimissaan kuukaudeksi.

Kahvikakku henkii nostalgiaa – 8 rakastetuinta reseptiä, jotka vievät sinut aikamatkalle mummon keittiöön

Lusikkaleivät à la mummi
Maku

Gluteenittomat lusikkaleivät
Kotivinkki

Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
Maku

Leivonnaisten pakastaminen – näin kakut, pikkuleivät ja muut leivonnaiset säilyvät

Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!

Herrasväenleivät
Maku

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku