Maku

Wilhelmiinat

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Wilhelmiinat ovat ihanan mureita viipalepikkuleipiä, jotka valmistuvat superhelposti. Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä: Wilhelmiinat maistuvat ihan järjettömän hyviltä!
4.1
47
Julkaistu: 24.4.2013


Ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklsiirappia
  • 1 keltuainen
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa
Tulosta

Wilhelmiinat leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita taikina murumaiseksi.
  3. Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Taikinasta tulee 4 tankoa yhdelle pellille.
  4. Paista Wilhelmiina-tankoja 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita ja inspiraatiota? Osta Perinneruokaa prkl -kirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
47 kommenttia