Maku

Wilhelmiinat

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Wilhelmiinat ovat ihanan mureita viipalepikkuleipiä, jotka valmistuvat superhelposti. Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä: Wilhelmiinat maistuvat ihan järjettömän hyviltä!
4.2
45
Julkaistu: 24.4.2013


Ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklsiirappia
  • 1 keltuainen
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa
Tulosta

Valmista Wilhelmiinat näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi.
  3. Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoiduille pelleille noin 10 cm:n välein. Taikinasta tulee 3–4 tankoa yhdelle pellille.
  4. Paista Wilhelmiina-keksitankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.
MITÄ PIDIT?
4.17
45 kommenttia