Wilhelmiinat
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minWilhelmiinat ovat ihanan mureita viipalepikkuleipiä, jotka valmistuvat superhelposti. Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä: Wilhelmiinat maistuvat ihan järjettömän hyviltä!
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 24.4.2013

Wilhelmiinat
Reseptin ainekset (40 kpl)
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 2 rklsiirappia
- 1 keltuainen
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rklvaniljasokeria
- 2 tlruokasoodaa
Wilhelmiinat – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita taikina murumaiseksi.
- Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Taikinasta tulee 4 tankoa yhdelle pellille.
- Paista Wilhelmiina-tankoja 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.