Äidin lusikkaleivät

50 min
5
0

Äidin lusikkaleivät

Lusikkaleivät suorastaan sulavat suuhun. Äidin reseptillä ne valmistetaan aina omenahillosydämmellä. Nämä ovat juhlien ykkösherkku.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 200 gsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 300 gvehnäjauhoja
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

lisäksi

  • 100 gomenahilloa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokeriseokseen.

Painele taikinasta pieniä lusikkaleipiä pikkulusikan avulla ja laita lusikkaleivät uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista lusikkaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.

Sivele lusikkaleipien tasaiselle pinnalle omenahilloa ja paina ne vastakkain.

Pyörittele lopuksi sokerissa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä