Maku

Äidin omenaiset lusikkaleivät

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Omenaiset lusikkaleivät suorastaan sulavat suuhun. Äidin reseptillä ne valmistetaan aina hillosydämmellä. Nämä ovat juhlien uusi ykkösherkku!
4.4
0
Julkaistu: 20.4.2017


Reseptin ainekset (40 kpl)

Äidin lusikkaleivät

  • 200 gvoita
  • 200 gsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 300 gvehnäjauhoja
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 100 gomenahilloa
Tulosta

Omenaiset lusikkaleivät valmistuvat näin:

  1. Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokeriseokseen.
  3. Painele taikinasta pieniä lusikkaleipiä pikkulusikan avulla ja laita lusikkaleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista lusikkaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
  5. Sivele lusikkaleipien tasaiselle pinnalle omenahilloa ja paina ne vastakkain.
  6. Pyörittele lopuksi sokerissa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!

Kommentoi »