Äidin omenaiset lusikkaleivät
50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
20 minOmenaiset lusikkaleivät suorastaan sulavat suuhun. Äidin reseptillä ne valmistetaan aina hillosydämmellä. Nämä ovat juhlien uusi ykkösherkku!
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.4.2017

Äidin omenaiset lusikkaleivät
Reseptin ainekset (40 kpl)
Äidin lusikkaleivät
- 200 gvoita
- 200 gsokeria
- 1 kplkananmuna
- 300 gvehnäjauhoja
- 3 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
Lisäksi
- 100 gomenahilloa
Omenaiset lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokeriseokseen.
- Painele taikinasta pieniä lusikkaleipiä pikkulusikan avulla ja laita lusikkaleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista lusikkaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
- Sivele lusikkaleipien tasaiselle pinnalle omenahilloa ja paina ne vastakkain.
- Pyörittele lopuksi sokerissa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!