


Äidin omenaiset lusikkaleivät
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Omenaiset lusikkaleivät suorastaan sulavat suuhun. Äidin reseptillä ne valmistetaan aina hillosydämellä. Nämä ovat juhlien uusi ykkösherkku!
Reseptin ainekset
40 kpl
Äidin lusikkaleivät
200 g
voita
200 g
sokeria
1 kpl
kananmuna
300 g
vehnäjauhoja
3 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
100 g
omenahilloa
Omenaiset lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokeriseokseen.
- Painele taikinasta pieniä lusikkaleipiä pikkulusikan avulla ja laita lusikkaleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista lusikkaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
- Sivele lusikkaleipien tasaiselle pinnalle omenahilloa ja paina ne vastakkain.
- Pyörittele lopuksi sokerissa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat