Sitruunainen kalapannu, pääsiäispasta & viiden aineksen jäädyke! 10 rentoa reseptiä pääsiäisaterialle
Ruoka
Sitruunainen kalapannu, pääsiäispasta & viiden aineksen jäädyke! 10 rentoa reseptiä pääsiäisaterialle
Rento pääsiäisateria syntyy helpoista resepteistä – makuelämyksistä tinkimättä! Saisiko olla esimerkiksi kevään ihaninta parsakeittoa tai hedelmäistä pääsiäispastaa? Kokoa alku-, pää- ja jälkiruoista mieleisesi kokonaisuus.
8.4.2022
 |
Meillä kotona

Alkuun samettista soppaa, sashimia tai salaattia

1. Kevätsoppa paahdetusta parsasta ja fetasta

Paahtamalla paras! Kevätsesongin ihanimmassa ja samalla helpoimmassa keitossa yhdistyvät parsa ja fetajuusto. Lisää kaikki keiton ainekset samaan uunivuokaan, paahda hetki ja soseuta sitten kasvisliemen kera. Katso paahdetun feta-parsakeiton resepti Perinneruokaa prkl -blogista.

Tuore minttu viimeistelee ihanan feta-parsakeiton.

2. Raikas kala-alkupala Hans Välimäen tapaan

Keittiömestari Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas aloitus aterialle. Reseptin sydän on yrttinen ancho gusto -kastike, jota kannattaa lusikoida kalan päälle reilusti!

Raikkaassa sashimissa maistuvat muun muassa lime, chili, korianteri ja tuore inkivääri.

3. Parsaa, balsamivoita ja sitruunaa, ah!

Pääsiäisen paras parsasalaatti valmistuu voissa ja balsamikastikkeessa paistetuista vihreistä parsoista, ohuista porkkanasiivuista ja salaattisekoituksesta. Ruokaisuutta tuovat soijapavut ja kananmunat sekä raikkautta tujaus sitruunanmehua.

Ei pääsiäistä ilman munia! Keitetyt kananmunat maistuvat parsasalaatin kanssa. Ruokaisa salaatti toimii myös lounaana.

Pääruoaksi pääsiäispastaa, sitruunaista kalaa, simpukoita tai parsapizzaa

4. Aina voi olla pastapäivä, myös pääsiäisenä!

Keväisen juhlan rennossa pastassa maistuvat broileri, feta ja mukavan makeat persikat. Siinäpä se, helppoa ja niin hyvää! Nappaa pääsiäispastan resepti Perinneruokaa prkl -blogista.

Pääsiäispasta yhdistää makeat hedelmät, suolaisen juuston ja ruokaisan broilerin.

5. Voittamattoman raikas kalapannu

Sitruunainen pannukala yhdistää suolaisen kalan, voin ja raikkaan sitruunan. Viimeisen silauksen tuovat pannulla paistetut ohuet fenkolisiivut. Mutkatonta ja samalla juhlavaa! Tarjoile kalapannu vaikkapa sahramiriisoton tai yrttiperunoiden kera.

Kääräise kuhafileepalojen ympärille kylmäsavulohiviipaleet ja paista runsaan sitruunaisessa voikastikkeessa.

6. Risotto kuin kevät

Kokki Teemu Laurellin risotto primavera pursuaa parsaa ja yrttejä. Kun valmistat risoton ammattilaisen opein, saat siitä täydellisen kermaista.

Nokare mascarponejuustoa viimeistelee risotto primaveran.

7. Hurmaa illallisvieraat sinisimpukoilla

Koska viimeksi söit simpukoita? Ehkä pääsiäisenä olisi hyvä hetki! Innokkaan ruokaharrastajan Heidi Kjellmanin resepti on helppo ja takuuvarma keino hurmata illallisvieraat. Simpukat saavat kypsyä maukkaassa kookosliemessä, jota ryydittävät muun muassa sitruunaruoho ja chili.

Oletko ajatellut, että simpukoiden valmistaminen on vaikeaa? Mullista mielikuvasi ja kokeile helppoja sinisimpukoita kookosliemessä.

Jälkiruoaksi jäädykettä, mämmiyllätys tai suloista pannacottapiirakkaa

8. Viiden raaka-aineen viileä sitruunaviettelys

Vegaanisessa jäädykkeessä yhdistyvät kookoksen aromit ja sitruunan kirpeys. Viiden aineksen helppo jälkiruoka on valmis pakastimeen vartissa.

Sitruunajäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen ja nostaa pehmenemään noin vartti ennen herkuttelua.

9. Mämmi piilosilla herkkukerrosten alla

Jos pääsiäinen ei ole sinulle pääsiäinen ilman mämmiä, tässä on jälkiruoka makuusi. Tarjoile perinneherkku hauskasti ja todella helposti kinuskikastikkeen, appelsiinisen tuorejuuston ja keksimurun kanssa. Mämmi-kerrosjälkkärin reseptin löydät Perinneruokaa prkl -blogista.

Tätä kerrosjälkkäriä kannattaa kokeilla, vaikkei mämmikoulukuntaan muuten kuuluisikaan.

10. Kevään ihanin piirakka yhdistää kermavanukkaan ja mehukkaan mangon

Pannacottapiirakka on upea päätös juhla-aterialle. Mantelikekseistä rouhitun pohjan päälle soseutetaan mangoa ja kaiken kruunaa klassikkojälkiruoan makuinen kermavanukastäyte.

Pannacottapiirakan voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Koristele herkku mutkattomasti marjoilla ja syötävillä kukilla, kun nostat sen tarjolle.
Kommentoi »