
Alkuun samettista soppaa, sashimia tai salaattia
1. Kevätsoppa paahdetusta parsasta ja fetasta
Paahtamalla paras! Kevätsesongin ihanimmassa ja samalla helpoimmassa keitossa yhdistyvät parsa ja fetajuusto. Lisää kaikki keiton ainekset samaan uunivuokaan, paahda hetki ja soseuta sitten kasvisliemen kera. Katso paahdetun feta-parsakeiton resepti Perinneruokaa prkl -blogista.
2. Raikas kala-alkupala Hans Välimäen tapaan
Keittiömestari Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas aloitus aterialle. Reseptin sydän on yrttinen ancho gusto -kastike, jota kannattaa lusikoida kalan päälle reilusti!
3. Parsaa, balsamivoita ja sitruunaa, ah!
Pääsiäisen paras parsasalaatti valmistuu voissa ja balsamikastikkeessa paistetuista vihreistä parsoista, ohuista porkkanasiivuista ja salaattisekoituksesta. Ruokaisuutta tuovat soijapavut ja kananmunat sekä raikkautta tujaus sitruunanmehua.
Pääruoaksi pääsiäispastaa, sitruunaista kalaa, simpukoita tai parsapizzaa
4. Aina voi olla pastapäivä, myös pääsiäisenä!
Keväisen juhlan rennossa pastassa maistuvat broileri, feta ja mukavan makeat persikat. Siinäpä se, helppoa ja niin hyvää! Nappaa pääsiäispastan resepti Perinneruokaa prkl -blogista.
5. Voittamattoman raikas kalapannu
Sitruunainen pannukala yhdistää suolaisen kalan, voin ja raikkaan sitruunan. Viimeisen silauksen tuovat pannulla paistetut ohuet fenkolisiivut. Mutkatonta ja samalla juhlavaa! Tarjoile kalapannu vaikkapa sahramiriisoton tai yrttiperunoiden kera.
6. Risotto kuin kevät
Kokki Teemu Laurellin risotto primavera pursuaa parsaa ja yrttejä. Kun valmistat risoton ammattilaisen opein, saat siitä täydellisen kermaista.
7. Hurmaa illallisvieraat sinisimpukoilla
Koska viimeksi söit simpukoita? Ehkä pääsiäisenä olisi hyvä hetki! Innokkaan ruokaharrastajan Heidi Kjellmanin resepti on helppo ja takuuvarma keino hurmata illallisvieraat. Simpukat saavat kypsyä maukkaassa kookosliemessä, jota ryydittävät muun muassa sitruunaruoho ja chili.
Jälkiruoaksi jäädykettä, mämmiyllätys tai suloista pannacottapiirakkaa
8. Viiden raaka-aineen viileä sitruunaviettelys
Vegaanisessa jäädykkeessä yhdistyvät kookoksen aromit ja sitruunan kirpeys. Viiden aineksen helppo jälkiruoka on valmis pakastimeen vartissa.
9. Mämmi piilosilla herkkukerrosten alla
Jos pääsiäinen ei ole sinulle pääsiäinen ilman mämmiä, tässä on jälkiruoka makuusi. Tarjoile perinneherkku hauskasti ja todella helposti kinuskikastikkeen, appelsiinisen tuorejuuston ja keksimurun kanssa. Mämmi-kerrosjälkkärin reseptin löydät Perinneruokaa prkl -blogista.
10. Kevään ihanin piirakka yhdistää kermavanukkaan ja mehukkaan mangon
Pannacottapiirakka on upea päätös juhla-aterialle. Mantelikekseistä rouhitun pohjan päälle soseutetaan mangoa ja kaiken kruunaa klassikkojälkiruoan makuinen kermavanukastäyte.